« Forårstegn: Se gæslingerne danser | Main | Opskrift på Fastelavnsboller »

February 17, 2009

Comments

Sine

Så koselig tradisjon dere hadde. Den har jeg ikke hørt om her i Norge.
Tenk å få rote oppi mormors gamle kiste. Nå er det flotte kostymer, men ingenting er laget selv, og de eier de ikke noen sjarm. Men gleden er defintivt tilstede ennå.

Ha en god uke.

Anne

Det var da en fantastisk beretning fra dengang der var fastelavn til!
Her i byen har SuperBrugsen og bageren slået sig sammen om at arrangere fælles fastelavn på butikstorvet. Det bliver garanteret noget med store slikposer og 117 ens prinsesser og lige så mange Spider"mænd".
Og det er ikke fordi jeg er specielt meget for det, men lige i den sammenhæng vil jeg altså tillade mig at mene, at det var meget sjovere i gamle dage. Da mor var dreng. *mimre*.

Madame

Sikke en varm og skøn tradition I har i din familie! Jeg kunne næsten se kostumerne for mig. Mærkeligt nok måtte jeg ikke gå ud og rasle - min forældre opfatttede det som tiggeri, og det var jeg jo ked af, når jeg så, hvor indbringende det var for de andre børn. Min søn har været Batman engang, mere blev det vist ikke til - men jeg er vild med traditioner :o)

Marina

Kære Sine. Fasterlavn på Ærø er vistnok noget helt enestående i Danmark, eller var det i hvertfald da jeg var barn. Min mormors kustumer var fulde af sjæl men de var også syet på systue og i en udgifts klasse moderne familier næppe ville betale. Det er ikke fordi vi ikke har bedre råd end de havde, men fordi vores indstilling er anderledes. Min mormor holdt på formerne og derfor skulle både hendes børn og hendes børnebørn se ordentlige ud. Desuden var dragerne netop syet til at gå i arv, mens vi køber nyt hvert år.

Marina

Kære Anne. Hvordan var fasterlavn da du var barn? Jeg blev altid kørt til Marstal så jeg ved faktisk ikke hvad man gjorde i Ebeltoft hvor jeg boede, men jeg ved at det ikke var lige så stort som i Marstal.

Det er sjovt med børn i en bestemt aldersgruppe for de vil faktisk helst komme i ens princessedragter og hjemmelavde spidermen dur slet ikke. Så nytter det ikke noget at moren står på hovdet i symaskine og papkasser for det er bare ikke et hit.

Dengang mor her var dreng var der ikke noget at rafle om hvis man havde højden til det var man klovn med krasende hat og det hele. BASTA.

Marina

Kære Madame. Der er mange der har den indstilling at fasterlavnsrasling er tiggeri og jeg er sikker på at min mormor ville have delt den holdning hvis ikke det var fordi hun boede i Marstal hvor ALLE børn rasler.

Fasterlavn er en truet tradition idag og det syndes jeg er synd for vi trænger da til fest i februar, gør vi ikke?

Tine

Vi trænger i allehøjeste grad til farver, fest og glæde i den ellers så kolde og triste februar. Det er jo ved at være så længe siden, at julen blev pakket væk og det er endnu for tidligt at pynte op til påske. Så lad os feste og glæde os over, at det er fastelavn om ikke andet så for hyggens skyld. :-)

Hende med vind i håret

Har fra min kæreste og hans familie hørt meget om fastelavn på Ærø og i Marstal - han er vokset op der. Det du fortæller rammer det vist meget godt. Alle børn var ude at rasle og indtjeningen var god ;)
K.

Anne

Marina, Fastelavn i min barndom var langt fra så stort som det du fortæller om fra Marstal, men kostumerne var sjovere, fordi de ikke var købt færdige. Bollerne var hjemmebagte, og der var tøndeslagning i parken (jeg tror det var spejderne der stod for det), hvilket var et tilløbsstykke.
Flere år i træk slog vi også katten af tønden hjemme i vores egen carport, bare fordi min mor syntes det var sjovt. Så inviterede vi (min bror og jeg) vores legekammerater hjem, og pyntede selv tønden - som for øvrigt ikke var en tønde, men en tom appelsinkasse af træ, fordi min far altid købte sådan en hel kasse appelsiner lige før jul. Det passede altid med at den var tom til fastelavn.
...Det var meget hjemmestrikket alt sammen, og jeg husker det som enormt sjovt.
Men bare børnene har det sjovt til fastelavn stadigvæk, er det jo i grunden lige meget hvad jeg mener om de ens kostumer og BRs ågerpriser. I øvrigt sidder jeg lige nu og laver en meget meget grim maske til min søn, som insisterer på at han vil være et ork-lignende monster. Og uf, hvor bliver den grim. Jeg er faktisk bange for at den kan skræmme små børn. Han må have strenge instrukser om ikke at misbruge den!

Marina

Kære Tine. Jep, frem med fest og farver.

Marina

Kære "Hende med vind i håret". Hvor er det sjovt at din kæreste også er fra Marstal, måske har vi ringet på de samme hovdedøre eller uvilligt poseret sammen for den emsi fotograf fra avisen.

Marina

Kære Anne. Tak fordi du fortæller. Jeg har altid tænkt på hvordan andre børn holdt fasterlavn dengang jeg selv var barn. De fleste kan dårligt huske det, men din fasterlavn lyder fantastisk. Selv tror jeg aldrig at jeg har slået katten af tønden som barn for vi blev jo altid kørt til Marstal og der var vi ikke med i den lokale tøndeslagning men kun i rasleriet.

Verify your Comment

Previewing your Comment

This is only a preview. Your comment has not yet been posted.

Working...
Your comment could not be posted. Error type:
Your comment has been posted. Post another comment

The letters and numbers you entered did not match the image. Please try again.

As a final step before posting your comment, enter the letters and numbers you see in the image below. This prevents automated programs from posting comments.

Having trouble reading this image? View an alternate.

Working...

Post a comment

Your Information

(Name and email address are required. Email address will not be displayed with the comment.)

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Opskrift på hjemmelavet kærnemælkskoldskål
Opskrift på skønne, sprøde kammerjunkere
Opskrift på lækker kartoffelsalat
Opskrift på sund og lækker fiskeburger
Sundt og lækkert i en fart: laks i ovn
OPSKRIFT PÅ hjemmelavede pomfrits og chicken nuggets med lækker dressing. Sund fast food til januar.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs