« Æg med miniature tegninger | Main | Nænsomme orme »

March 29, 2010

Comments

Randi

Fine æg! Og sikke en påskefin blog - det ser godt ud.

Marina

Mange tak Randi. Børn og indbo flyver om ørene på mig så selv jeg faktisk har pyntet til påske i huset er der mere påskefint her på bloggen end på min side af skærmen. Rigtig dejlig påske til dig.

Camilla

Hej Badut.
Sikke dog en sød ide.
Jeg har bare et spørgsmål inden jeg selv kaster mig ud i det.
Du skriver at hvis man koger de udpustede æg i et par timer, så kan de holde i årevis. Men når man alligevel skal koge dem to timer med løgskallerne, skal de så være kogt hårde først? Eller er den omgang med løgene nok?

Marina

Kære Camilla. Der udtrykker jeg mig nok ikke klart nok. Æggene skal ikke være kogt først, kogetiden med løgskallerne er nok. Hvis du bruger udpusede æg er det ikke nødvendigt at koge dem i to timer, det er kun hvis du vil have æg liggende som du ikke har udpustet. Husk at man på grund af samonellarisikoen helst skal bruge en æggepuster (fås f.eks. hos Pandoro). Alternativt kan man lave store huller i begge ender og stikke en strikkepind gennem blommen. Ægget skal skylles godt med vand og man må ikke bruge munden til at puste med sådan som vi gjorde da jeg var barn.

Camilla

Kære Badut.
Tak for dit hurtige svar :)
Jeg havde ikke overvejet det med salmonella, har jo altid bare pustet æggene selv. Mon ikke hvis man lyn koger æggene inden, at de så er sikre nok at puste?

Christina

Hvor ser det dejligt ud. Jeg har desværre aldrig prøvet det selv, men det skal det helt sikkert når barnet (børnene) er lidt større..

Ninni

Så fint påskeegg! Jeg er helt enig med deg, den gamle metoden gir nydelige så mønstre og sjatteringer :)

Marina

Kære Camilla. Hvis du koger lynæggene først får du lidt af ægget til at sidde fast indeni, det synes jeg ikke er lækert. Nogle steder kan man læse at man kan spritte æggene af først, men jeg vil hellere være på den sikre side, derfor har jeg købt mig sådan en æggepuster dims (tror den koster ca. 40 kr.). I øvrigt laver jeg ofte bare længekogte æg, de ser søde ud på et fad eller i en lille rede. De æg børnene bringer hjem fra skole er også lavet på den måde. God fornøjelse med æggefarvningen.

Kære Christina. Det er ikke svært, men børn skal alligevel være ret store (omkring skolealdern tror jeg) før de kan finde ud af at anbringe blomster og blade pænt. Tilgengæld kan de længe inden være med til at plukke ind til æggene. Rigtig god påske til jer.

KÆre Ninni. Det er så fint og så synes jeg at det er hyggeligt at man har farvet æg sådan i generationer.

lilla a

Smukke! Har faktisk ikke set dem med blomsterdekoration tidligere.

Marina

Kære lilla a. Det er så fint at farve æg med løgskaller og pynte med forårsblomster og det er en meget meget gammel tradition. Jeg ville ønske at jeg selv kunne tage æren men det kan jeg på ingen måde.

Jeanett agergaard

Hej marina, meget fin blog, selvom jeg kan se indlæggene har nogle år på bagen.
Et lille tip til dine meget flotte løg farvet æg.
De får en flot overflade hvis de efterfølgende bliver pudset i lidt olie, og ser nærmest helt porcelænsagtige ud når de står på påskebordet..
Bare en lille tilføjelse, håber det er ok:-)

Marina

Kære Jeanette

Det har du helt ret i. Det er et rigtigt godt tip. TAK.

The comments to this entry are closed.

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Opskrift på lækker lammegryde med ærter. Vi elsker den ret fordi den smager af forår.
Opskrift på lækker kalvefrikasse med forårsgrønt
Påskeideer
Opskrift på sund og lækker fiskeburger
Smuk forårsminestrone
OPSKRIFT PÅ hjemmelavede pomfrits og chicken nuggets med lækker dressing. Sund fast food til januar.
Opskrift på klassiske frikadeller

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com
OPSKRIFT PÅ Den vildeste brownie.

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs