« Etiketter til syltetøjet: gratis mærkater lige til at printe | Main | Farvel Juli »

July 31, 2012

Comments

Mia Folkmann

Jeg elsker potpourri. Det begyndte engang i Skotland, hvor jeg for første gang oplevede duften af den gule azalea; den måtte jeg bare gemme. Så jeg fandt en bog om hvordan og skabte min allerførste potpourri.

Jeg lærte, at der var den fugtige metode og den tørre, som er den, du har brugt. Den fugtige bevarer duften fint, men den bliver ikke pæn at se på, så den opbevarer man i lukkede beholdere med hullet låg.

Jeg foretrækker nu den tørre, som er så køn - især når man opbevarer den i smukke skåle eller kopper, som du gør... :-)

Madame

Skøn idé, Marina - tusind tak, det skal prøves her hos mig, og jeg tager også ideen med kopper fra sommerens loppemarkeder til mig.

Marina

Kære Mia. Ja jeg har læst mig til at den oprindelige udgave er den våde og at potpourri faktisk betyder rådnekrukke. Det skulle være svært at styre og ikke ret kønt så det er derfor det opbevares i lukkede krukker.

Heldigvis er det tørre potpourri meget nemt at lave og slet ikke svært at styrer så det er helt uden diskussion den version jeg foretrækker. Hvis man plukker jasmin og lavendel i knop holder de duften virkeligt længe synes jeg. Rosenknopperne derimod er mest bare med som pynt for det tørre potpourri må jo også gerne være smukt at se på.

Marina

Kære Madame. Jeg har jo denne serie med små mokkakopper i år og så er det jo helt oplagt at der i Juli skal være de sjove kopper fra alle de gamle seværdigheder. Potpourriet skal du prøve at lave selv, det er virkeligt nemt og så fint at se på.

Marianne

Jeg fik duftene i næsen da jeg læste indlægget - en rigtig god ide som jeg desværre ikke har gjort - men måske til næste år :) - smukt og fint.

Marianne

Marina

Kære Marianne. Jeg siger dig det potpourri dufter. Hver gang jeg går forbi de fine små kopper kommer jeg til at smile helt sommersaglig. Det bliver med sikkerhed et lille gør det selv projekt jeg vil gentage år efter år for det er super nemt at lave sit eget potpourri og det er så hyggeligt at det er dufte fra min egen have jeg kan gå og glæde mig over nu da sommeren går på hæld.

The comments to this entry are closed.

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
OPSKRIFT PÅ LÆKRE ÆBLESKIVER
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN. GENNEMPRØVET OPSKRIFT PÅ RISENGRØD DER IKKE BRÆNDER PÅ:.
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
KÆMPE LINKSAMLING AF GRATIS TIL OG FRA KORT LIGE TIL AT PRINTE
LAV NEMT DIN EGEN SIRUP MED JULEKRYDDERIER OG BRUG DEN TIL PANDEKAGER, KLATKAGER, IS OG GLØGG
Nem og lækker julebrownie. Perfekt at medbringe til børnefester i skole og børnehave. Børn og voksne elsker den!
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
Masser af kreative juleideer til børn

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs