« Det kan du lave med kastanjer: 10 sjove kastanjehit til børn i alle aldre | Main | Lav seje monster bogmærker »

October 12, 2012

Comments

Bodil

Hyggelig idé :) Jeres kugler er meget smukke! Vi har lavet bordskånere og armbånd med filtkugler, en meget hyggelig aktivitet og god gaveidé. Kan kinderægget holde tæt, så der ikke kommer vand ind til risene?
Gid weekend! Kram!

Marina

Kære Bodil. I denne omgang lavede vi boldene uden kinderæg men jeg har før lavet dem med den gamle model af kinderæg og de holdt fint tæt. Jeg må have prøvet med den nye model også. God fornøjelse.

Marie-Louise

Måske man skulle kaste sig ud i det. Har lige set disse skønne skønne snemænd i filtede bolde http://pinterest.com/pin/264164334364502196/
Tak for DIY

Marina

Kære Marie-Louise.

Hvor er de snemænd bare skønne. Sjovt nok var snemænd det første Mathilde nævnte da jeg bad hende om gode ideer til boldene så snemænd er allerede på vores bruttoliste, men den er jo lang og vi når næppe det hele for det gør vi sjældent.....

Når jeg ligger an til sådan et stort tema spørger jeg altid Mathilde om ideer og så pin-poner vi frem og tilbage. Det er super sjovt og vi elsker det begge to.

Snemændene i den pin du viser er helt fantastiske og nu rykkede snemænd lige lidt op på min indre liste.

Hav en skøn dag og tak for dejligt input.

Marie-Louise

Jeg er også helt pjattet med de snemænd og de kan lige præcis være årsagen til at jeg bare må filte bolde :-)
God dag til dig også.

Maj Bjerre Dalsgaard

Kære Marina.
De er så fine, og jeg overvejer at lave dem med børnene. Til julegaver.
Jeg tænker at de kan brodere på dem, når de er tørre. Det har jeg set rundt omkring (måske også her hos dig?).

Mon ikke det vil være et hit?

Marina

Kære Marie-Louise. Ja fordelen ved selv at filte bolde er jo at man kan få dem i de størrelser man helst vil have og altså også i to (eller tre) størrelser der sammen passer godt til at lave en snemand. Det er noget svære at finde færdige bolde i den rigtige størrelse. Jeg glæder mig til at se dine snemænd hvis du får dem lavet. Jeg er sikker på at de vil være ganske særligt fine.

Kære Maj.

Ja det er netop en god ide som jeg også har vist på Badut (og med link herover). Tanker er faktisk at uldboldene med eller uden broderi skal være vores gennemgående tema i den næste tid. Mathilde (på 13) og jeg har lavet en laaaang bruttoliste med over 20 ideer og vi håber på at nå en del af ideerne. Al erfaring siger dog detsværre at vi ikke når alle ideerne for det gør vi aldrig, men så er det jo heldigt at vi bare kan starte hvor vi slap til næste år....

Hvis I laver boldene vil jeg rigtigt gerne høre om jeres erfaringer.

Katja @ Shift Ctrl ART

Hvor er de flotte. Jeg er også helt vild med at lave ting i filt. Det er sådan et dejligt materiale, synes du ikke? Det ser rigtig flot ud med det ekstra pynt du har puttet på boldene.

mie

Her kommer et spørgsmål fra en nybegynder (som i har ALDRIG filtet). Hvor mange gram uld skal der til ca 30 små bolde. De skal bruges som æbler på min søns fastelavnskostume (et lille æbletræ:-)

Marina

Kære Mie.

Det ved jeg sørme ikke helt. 30 æblestore bolde er meget så der skal en del til. Husk at dine bolde skal være meget større end det færdige æble du gerne vil lave. Hvis det var mig der skulle lave det kostume tror jeg at jeg ville finde nogle bolde i den rigtige størrelse (prøv plastikbolde i en legetøjsbutik eller syroform i en hobbybutik) og så ville jeg filte udenpå med ulden (en del lag). Det vil helt afgjort spare dig både for en del arbejde og en del penge for så billigt er uld hellere ikke. På den anden side er uldboldene jo så smukke så måske vil du hellere bruge pengene og så have de helt lækre bolde bagefter?

Held og lykke med kostumet det lyder simpelthen så fint.

Marina

Hej igen Mie.

Prøv også lige at se mit æble her: http://badut.typepad.com/badut/2012/10/nålepude.html. Måske kan du bruge inspirationen?

Lene

Et lille fif til små æbler: Snup 3-4 skumgummiklude (dem vi bruger til blenumser)og bind dem sammen til en kugle med en uldtråd i den farve du filter med. Derefter lægges der uld på i et par lag og det hæftes forsigtigt med en filtenål. Nu er det bare så nemt at håndtere i det dejlige varme sæbevand. Der kommer ingen folder. Desuden sparer man uld. Sørg for at dække helt med uld. Der er ikke noget værre end når man kan se det hvide under ulden.God jul.

Verify your Comment

Previewing your Comment

This is only a preview. Your comment has not yet been posted.

Working...
Your comment could not be posted. Error type:
Your comment has been posted. Post another comment

The letters and numbers you entered did not match the image. Please try again.

As a final step before posting your comment, enter the letters and numbers you see in the image below. This prevents automated programs from posting comments.

Having trouble reading this image? View an alternate.

Working...

Post a comment

Your Information

(Name and email address are required. Email address will not be displayed with the comment.)

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Invitation til Sankt Hans fest - lige til at printe
Bordkort til Sankt Hans - lige til at printe
Opskrift på hjemmelavet kærnemælkskoldskål
Opskrift på skønne, sprøde kammerjunkere
Opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft
Opskrift på lækker kartoffelsalat
OPSKRIFT PÅ lækker cheesecake brownie
Opskrift på hjemmelavet rabarberkompot med vailje
Opskrift på sund og lækker fiskeburger
Sundt og lækkert i en fart: laks i ovn
OPSKRIFT PÅ hjemmelavede pomfrits og chicken nuggets med lækker dressing. Sund fast food til januar.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs