« I dag er det kyndelmisse -- så er vi halvvejs gennem vinteren | Main | Forårsgrøn ærtesuppe med karryflødeskum -- nem opskrift »

February 03, 2014

Comments

Ylvalishule

Kunne I tænke jer en "ung" pige mere i huset? :) Jeg flytter snart ind med de fantastiske madplaner du præsenterer, kære Marina.
Ærtesuppe, lyder virkelig lækkert, mon jeg kan finde opskriften på nettet?

Kærligst Kristina

Mette

Jeg blev også fristet af ærtesuppen:-) Vi spiser masser af kål salater, præcis som I gør. Det er godt, det er nemt og billigt og skal frem for alt nydes, mens det er kål tid. I dag står den på rester her, og resten af ugen er vi hjemme på skift, så det bliver en lidt broget uge, hvad angår mad. I går fik en rigtig god kyllinge suppe, som vi alle holder meget af. I fryseren ligger de gode andebryster og venter på at blive stegt i ovnen med gedeost og valnødder - på din anbefaling, Marina. Hvilken type gedeost bruger du....?

stine


Jeg beundre dem som kan lave en madplan.
Vi har ingen plan, men har faste maddage i stedet for. På den måde synes jeg også at vi er gode til at bruge rester.
Der er altid en salat af en slags eller 2 til aftensmaden. Hvis der er rester spiser jeg bare af den til frokost den efterfølgende dag.

Den der ærtesupper lyder lækker, er det en jeg kan få opskriften på?

Kh. Stine

Marina

Kære Kristina

Du er altid meget velkommen, men jeg tror nu ikke I lider nogen nød hjemme hos jer. Ærtesuppe kan man helt sikkert finde opskrifter på mange steder, men nu passede det lige at jeg alligevel skulle lave suppen i formiddags og så kunne jeg jo også øve mig på at tage et par billeder (det der mad fotograferingen er altså svært synes jeg). Derfor skrev jeg opskriften ned her i dag. Hvis ikke du havde spurgt havde jeg nok ikke fået taget mig sammen til at få det gjort.

Marina

Kære Mette

Det lyder godt, menuen hjemme hos jer er lige som jeg bedst kan lide den.

Ærtesuppen er supernem og fordi I var så søde at spørger til den har jeg i dag skrevet opskriften ned. Man kan selvfølgelig variere opskriften som man vil. Den smager fx helt vildt godt med lidt rejer eller kammuslinger.

Kyllingesuppe er altid godt. Manden og sønnen elsker det især. Jeg holder mest af de tykke grønsagssupper, Mathilde elsker fiskesuppe og Anna kan bedst lide græskarsuppe ... Det skal bare ikke være nemt vel?

Jeg tror aldrig jeg har lavet andebryster fyldt med gedeost. Andebryster steger jeg som oftest på fedtsiden og jeg tror aldrig jeg har prøvet at fylde dem. Det er gode kyllingebryster med skind jeg laver på den måde og det er ikke svært: gedeost, valnødder og basilikum blandes i en skål med lidt peber og måske lidt citronskal og lidt ekstra salt. Der laves en lomme i kyllingens skind og så fyldes blandingen i. Jeg bruger Kirks gedefeta. Mest fordi jeg bruger den i små mængder i salater rigtigt tit. Den græske er også god men den er i så kæmpestore klumper. Jeg køber sjældent fetatern. Jeg kan bedre lide de lidt større stykker.

Hvis du laver det med and vil jeg vildt gerne høre hvordan det gik.

Mette

...at jeg skrev andebryst, Marina, er et klart udtryk for, at der er lidt for mange ting i mit hoved:-) Det sker flere gange om dagen, at jeg kommer til at bruge "forkerte" ord, hvilket gør, at mine børn af og til små griner af mine fortællinger. Tak for ordene - jeg er også glad bruger af Kirks gedefeta. Jeg er feta-forbruger på samme plan som dig.

Marina

Kære Stine

Der er nu ikke så meget at beundre. Madplaner er nødvendige i vores familie hvis puslespillet om hvem der spiser hvad hvornår skal gå op. De er meget hyggelige at skrive, men halvvejs inde i ugen sker der altid noget uforudset eller jeg længes mod nye madmæssige horisonter. Alligevel er de uundværlige. Uden dem går det bare ikke.

Jeg synes generelt kun at jeg har ét resteproblem: der er aldrig nok rester. Vi er mange der gerne spiser resterne fra dagen før og typisk er der også altid nogen der gerne vil have gårsdagens rester fremfor denne dags menu. Endelig vil jeg selvfølgelig gerne have lov at trylle dem om til noget nyt. At i alt er der aldrig nok.

Ærtesuppen er god. Dertil nem, sund og billig. Jeg tog mig sammen og skrev opskriften ned (ovenikøbet med vægt og det hele, er lidt stolt!). Hvis ikke det var fordi I havde spurgt havde jeg nok ikke fået det gjort så TAK.

Marina

Kære Mette

Det kender jeg godt. Fare i disse dage fra det ene til det andet og glemmer både mig selv og det meste på vejen.

Mette

Ja, det er godt, at man ikke er ene om forglemmelse og fortalelse, Marina.

Helle

Kære Marina. Jeg forsøger også at lave en madplan, det er dejligt ikke hver dag at skulle bruge tid på at finde på noget. Skønt med ny inspiration fra din madplan. Ærtesuppe, den må prøves og de fyldte kyllingebryster også. Og fra jeg fik øje på din opskrift på pizzasnegle, så er der altid nogle i fryseren, når man skal bruge noget hurtigt. Min mand har snart fødselsdag, og han vil altid meget hellere spise hjemme end gå ud og spise. Jeg vil prøve at kigge lidt mere på din blog, så jeg kan finde en lækker opskrift på en rigtig god middag:))Kh Helle.

Verify your Comment

Previewing your Comment

This is only a preview. Your comment has not yet been posted.

Working...
Your comment could not be posted. Error type:
Your comment has been posted. Post another comment

The letters and numbers you entered did not match the image. Please try again.

As a final step before posting your comment, enter the letters and numbers you see in the image below. This prevents automated programs from posting comments.

Having trouble reading this image? View an alternate.

Working...

Post a comment

Your Information

(Name and email address are required. Email address will not be displayed with the comment.)

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Invitation til Sankt Hans fest - lige til at printe
Bordkort til Sankt Hans - lige til at printe
Opskrift på hjemmelavet kærnemælkskoldskål
Opskrift på skønne, sprøde kammerjunkere
Opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft
Opskrift på lækker kartoffelsalat
OPSKRIFT PÅ lækker cheesecake brownie
Opskrift på hjemmelavet rabarberkompot med vailje
Opskrift på sund og lækker fiskeburger
Sundt og lækkert i en fart: laks i ovn
OPSKRIFT PÅ hjemmelavede pomfrits og chicken nuggets med lækker dressing. Sund fast food til januar.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs