« Flødebolle Mor | Main | Da drillenissen stjal udsigten »

November 27, 2008

Comments

Merete Nielsen

Kære Marina
Så er vi to, der snyder.
Jeg har nemlig nået at snyde i år: Rengøringen blev overstået i går, og adventslysene er købt. STORT, siger jeg bare. Føler mig virkelig på omgangshøjde med begivenhederne, om end så blot for en stund... Lad nisseriet begynde!

Evi

Det lyder bare englehyggeligt og som en rigtig god ide du der har fået at sætte lidt mere tid af til førforberedelserne.
Når børnene ovenikøbet får lov selv at starte nisseriet, er det bare så fint.

Marina

Kære Merete. Godt gået. Trods mine fine ord om en hel uge til forberedelser sidder jeg her med panikken boblende i blodet. Jeg har nemmelig lovet de to store en julekrimi-gåde-gætte-gave kalender i år og jeg har ikke skrevet et eneste ord, for slet ikke at tale om at hitte på et plot. Måske jeg skulle svinge støvsugeren lidt mere mens jeg tænker?

Tine

Jeg kan ikke forstår, hvorfor langt de fleste heller vil stress og jage sig igennem de sidste tre uger før jul, i stedet for at starte op i god tid og så være lidt på forkant med det hele.

Måske hænger det sammen med en fortid som butiks bestyrer, hvor jeg også disponerende alle varegrupper ... Hvis man ikke har nået at bestille juleindpaknings materialerne samt alle julevarer hjem før 1. juni og alt skal leveres før den 1. oktober, da producenten på det tidspunkt skal til at bruge laget til næste års varer, ja så får man dem først til jul året efter. :-(

Har man først en gang stået en jul og ikke kunne pakke ind i julepapir for kunderne, som jo ikke selv kunne finde ud af at bruge tid på det, så vil de heller bruge tiden på at brokke sig over, de skal vente på, at man gør det for dem, så har man lært lektien.

Jeg har godt nok både og prøvet det, for det sket det år, hvor jeg blev ansat lige før jul, så det var ikke min skyld, at vi ikke havde julevarerne på hylderne.

Selv begynder jeg året juleforberedelse ( indkøb af kalendergaver samt papir, bånd julekort med mere ) den 1. november vel og bemærket året før. På den måde får jeg fordelt både arbejdet samt udgifterne over et helt år og det er en ret så fed på den fede måde følelse at vide, at jeg stort set altid har det hele i hus før midten af november måned.

Det vil sige i alle de år, hvor jeg selv arbejdede i butik, kunne jeg godt arbejde fra 6:00 om morgen til 21:00 om aften alle ugens syv dage og så alligevel nå alle mine juleforberedseler uden stress, hvor mange mon kan det også selv om de har en langt kortere arbejdsuge ?

I år nyder jeg, at jeg kun mangler at skrive julekortene - cirka 50 stykker, der bliver skrevet i hånden og med en personlig hilsen til modtagerne samt de to julegaver til USA, de bliver færdige i løbet af denne weekend, for de skal sendes inde udgangen af næste uge, hvis vi skal være helt sikre på, de dukker op hos modtagerne før jul.

For et par år siden havde jeg en veninde med familie, som boede på Grønland og dertil skal årets julepakke være sendt inde udgangen af oktober, hvis den skal nå frem før juleaften.

For butikpersonelet ville det også være bedre, hvis folk fordelte deres juleindkøb over lidt længere tid, i stedet for at klumpe sig sammen i de sidste uger før jul ... men jeg er efterhåndens kommet dertil, at det må være fordi, folk ligefrem elsker at stå i kø og brokke sig, at de gør det og derfor har min Skat og jeg i nogle år gjort følgende ... vi tager på en strøgtur en af de sidste dage før jul og så går vi langs med de store køer at folk og stille os op grine af dem og især deres dumhed, for ingen behøver at stå i kø, hvis de bare kom tilpas tidligt ud af starthullet.

Og så må I gerne kalde mig for både dum og ond, men jeg gider altså ikke at stress rundt de sidste dage før jul på grund af dårlig eller manglede planlægning.

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.