« Sommertid | Main | Æggejagt »

March 30, 2009

Comments

Anne Moloney

Jeg vil ikke undlade at fortælle, at påskeharen er set i 1984 og 1985 på Lillevangsgården ved Farum.Alle de andre år har den lagt sine æg uden at lade sig se med det menneskelige øje. Kunne det tænkes, at påskeharen er en særlig race og at der således er flere forsksellige påskeharer med samme æglæggende adfærd?

Evi

Jeg husker tydeligt påskeharens magi fra min barndom. Den historie du fortæller her minder meget om den, jeg hørte dengang. Påskeharen lagde æg til alle børn. Det var en spændende begivenhed som for mit vedkommende fandt sted i en have hos en ældre barnløs veninde til min mormor. Hele landsbyens børn troppede op på et aftalt tidspunkt for at lede efter kulørte påskeæg, som var hårdkogte hønseæg farvet i løgskaller. Jeg tror nok at vi dagen inden havde lavet reder rundt i haven, så haren havde steder at lægge sine æg, ihvertfald var det meget sjovt.
År senere var det i min mormors have vi fandt æg og endnu senere i min mors, så hvem der havde en finger med i spillet kunne vi jo gætte på.
Den værste påske var det år, hvor påskeharen havde valgt at lægge chokoladeæg, som var noget vi sjældent fik. Deværre kom hunden før os i haven og nåede at guffe dem i sig. Det var ikke sjovt!

Marina

Kære Anne. Ifølge de historiske kilder er det kun én påskehare af gangen og det passer fint med det påskeharens bedste ven fortæller. I følge min syvårige fortrolige kilde er påskeharen ikke længere en rigtig hare men ganske særlig hare halvt dyr og halvt troldmand.

Marina

Kære Evi. Tak for din skønne historie. Det er lige sådan en rigtig æggejagt skal være synes jeg. Det må have været rigtigt sørgeligt med chokoladeæggene og meget synd for den der havde bekostet dem også. Jeg ligger aldrig chokoladeæg direkte i haven af sammen grund men pakker dem ind i både pap og plastik. Alligevel ville jeg måske tøve med at lægge æg i græsset hvis jeg havde en vild hund i huset.

Anna

Det er en super skøn historie. Denne påskehare er fuld af magi og fantasi for børnene. Her hos os lægger påskeharen æg til både store og små børn. Min yngste på 6 år tror stadig oprigtigt på påskeharen og vi vil nyde, at det sikkert er sidste gang i år, at påskeharen er omspundet af samme magi som i år.

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.