« Jævndøgn | Main | Lys »

March 18, 2009

Comments

Sofie

Sikken en fantasi du har. Det lyder som en fuldstændig vidunderlig tradition. Den kunne jeg godt finde på at skrive mig bag øret og forhåbentlig udleve en dag hvor børnene er store nok. Det kunne være sjovt.

Ulla V.

Hvor må det være dejligt at være barn i jeres familie. Det er en vidunderlig ting at bevare sjove traditioner, og den måde hvorpå i forskrækker vinteren og inviterer foråret, lyder til at være utrolig fin.

Jeg holder så meget af de voksne - der som du - formår at tage børn og deres behov for leg og fantasi i hverdagen alvorligt. At sy kapper, lave sværd, at gemme blomster og udsmykke forårsfeens træ med skinnende stene er lige præcis at tage børn alvorligt...

I vores lille familie har vi også mange traditioner der appellerer til glæden og udviklingen af fantasien. Vi ville ikke være foruden :0)

Sine

Jeg blir så imponert over det du forteller og all den kosen dere gjør sammen med barne. For meg er dette tradisjoner jeg aldri har hørt om, og det er så spennende.

Jeg må begynne å tenke over våre tradisjoner. Jeg kan absolutt bli flinkere til å formidle dem...

Mona

Fantastisk dejlig idé hvis man har en stor have eller en skov. Sikke nogle smukke billeder. Jeg kommer til at tænke på Sally Manns uforglemmelige billeder af sine børn i naturen.

Anne Moloney

Hvor er det skønt, også at se børnene lege lige ved siden af.Vi fejrer forårsjævndøgnet ved at tænde bål. Hvis vejret er til det laver vi suppe ude på bålet og bager brød til. Nogen gange danser vi og leger gamle lege. Det er lidt med forskel om der er gæster eller om vi bare er os selv. For os såkaldt moderne mennesker er det en god ting at gøre, mange af os så afhængige af lyset og fra nu af og helt frem til september har vi mere lys end mørke, det er ganske længe, faktisk.

Ellen

Børnene ligner selv nogle små englebasser med deres lyse krøller, og de ser ud til at have det fantastisk. Dejlige, livsbekræftende billeder.
Hvor sjovt at høre om jeres ødegård - boede I der permanent, eller brugte I den som et fristed, som vi gør det?

Marina

Kære Sofie. Det er altid en dejlig dag for os alle sammen, faktisk så skøn at jeg tror jeg vil markerer den med fetræ og små blomsterfeer selv når børnene er blevet store og ikke længere vil drøne gennem landskabet med hævet sværd.

Marina

Kære Ulla. Tak for de pæne ord. Jeg har altid været et menneske der fandt på ritualer og markeringer og da jeg fik børn blev det helt naturligt at skabe tradtioner til at formidle nogle af de værdier der er svære at forstå hvis man kun får dem forklaret. Vintersolhverv handler blandt andet om at slutte en cirkel og passe på vores familie. Forårsjævndøgn handler blandt andet om at kæmpe for det man gerne vil opnå. Sommersolhverv handler om at værdsætte øjeblikket og om at alt forandre sig. Efterårsjævndøgn handler om at vise omsorg for naturen.

Jeg glæder mig til at se mere til jeres tradtioner efterhånden som jeg lærer dig bedre at kende.

Marina

Kære Sine. Jeg kan godt forstå at du ikke har hørt om denne tradtion for det er en jeg har fundet på til mine børn. Gækkebreve som jeg også har skrevet om for nylig er en dansk tradtion. Jeg vil rigtigt gerne høre mere om jeres tradtioner.

Marina

Kære Mona. Det er rigtigt at denne tradtion fungerer bedst i en skov, et krat eller en stor have, men da vi boede på Frederiksberg har vi også med stort held brugt Frederiksberg have.

Marina

Kære Anne. At tænde bål er vel den måde som de fleste vælger for at markerer hvert af de fire vendepunkter i lysets år. Vi tænder som regl også bål, men jeg havde lyst til at der skulle ske noget ekstra den dag og det har altid været en stor glæde. Fra forårsjævndøgn til efterårsjævndøgn har vi som du skriver mere lys end mørke. Det er vidunderligt. Jeg håber I får en rigtig god dag med bål, suppe og lege.

Marina

Kære Ellen. Ødegården var et sommerhus. Vi boede på Frederiksberg uden have og havde så den store grund og huset oppe på Söderåsen. Vi var længe om at finde den rigtige ejendom men ved et tilfælde var vi de første til at ringe da Änglaberga kom til salg. Derfor var vi de heldige der fik lov at købe. Huset lå perfekt i et meget smukt naturområde og med kort køreafstand til København og vi var der i alle ferier og ca. hver anden weekend året rundt.

Madame

Hvor erdet smukt at læse, Marina, at du stimulerer dine børns kreativitet på den måde. Jeg er sikker på, de bliver gode til at bruge deres fantasi, lige som deres dejlige mor :)

The comments to this entry are closed.

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Opskrift på lækker lammegryde med ærter. Vi elsker den ret fordi den smager af forår.
Opskrift på lækker kalvefrikasse med forårsgrønt
Påskeideer
Opskrift på sund og lækker fiskeburger
Smuk forårsminestrone
OPSKRIFT PÅ hjemmelavede pomfrits og chicken nuggets med lækker dressing. Sund fast food til januar.
Opskrift på klassiske frikadeller

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com
OPSKRIFT PÅ Den vildeste brownie.

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs