« Randers den flade by | Main | Opskrift på lækre æbleskiver »

December 11, 2009

Comments

anita thomhave simonsen

uhm ! det lyder lækkert..kender godt det der med de økologiske citroner ( og appelsiner) der mugner hurtigere end overfladebehandlede....så derfor ser jeg det også som en kærkommen opskrift...citronvaniljesukker lyder faktisk også ret poetisk...

Marina

Kære Anita. Jeg elsker citronskal så for mig er det en vidunderlig opdagelse som jeg naturligvis måtte dele med jer andre.

Birthe

Skal lige høre om jeg har forstået det rigtigt. Skal hele vaniliestangen hakkes, eller skal man skrabe kornene ud og blande dem sammen med sukker og citronskal? Syntes det lyder som en spændende opskrift, så den skal også prøves hjemme hos mig, så vi kan få lidt fornyelse til æbleskiverne :o)
Kram Birthe

Marina

Kære Birthe.

Citron vaniljesukkeret er en varation over almindeligt hjemmelavet vaniljesukker. Det geniale ved at lave vaniljesukker er at man bruger hele vaniljebælgen og ikke kun kornene. Du bruger derfor hele bælgen og hvis den er blød og fin behøver du ikke gøre andet end at smide den i foodprocessoren sammen med sukkeret og citronskallen. Hvis vanlijebælgen derimod er lidt hårdere og lidt indtørret kan det være en god ide at skærer enderne af og kaserere dem og det kan også være nødvendigt at skærer vanilijebælgen i mindre stykker inden du putter den i foodprocessoren.

Iøvrigt er det en rigtig god ide at gemme resten af vaniljestangen når man har skrabet kornene ud i opskrifter der kræver det. Resterne lægger man i et glas med sukker (eller hvis man bruger en meget ren kniv og har helt rene fingre tilbage i glasset). Når man har samlet nok vaniljestangsrester laver man vaniljesukker af hele molevitten plus en enkelt frisk stang med korn intakte. Sukkeret smager fantastisk og kan holde sig rigtigt længe. Man kan bruge det alle de steder hvor man ellers ville have brugt vaniljesukker og i rigtigt mange tilfælde også der hvor man ville have brugt vaniljekorn.

Birthe

Tak for dit svar. Det skal jeg helt sikkert prøve.
Kram Birthe

Mette

Virkelig lækkert!
Super idé og god opskrift.

Kærlig hilsen
Mette

Karen Marie

Mums for en god ide, mine tænder løber allerede i vand - vanilie og citron er en god kombi, og fedt lige at have den smag på lager ;0) Pudsigt for Laust sagde lige i går morges om jeg kunne huske den gang jeg tit lavede koldskål :0) Du har så ret, nu hvor solen skinner er det tid igen :0)

Dejlig torsdag til dig, Kh karen Marie

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.