« Citron-vanilje-sukker | Main | De skønneste gaver »

December 11, 2009

Comments

Bente

Mums, hvor ser de lækre ud! Får helt lyst til at bage æbleskiver - men ... jeg er alene hjemme, så jeg springer lige over nu ;-).

Dit billede får mig i øvrigt til at tænke på, at jeg for fem-seks år siden var med til at skrive og redigere en julebog for et af de store forlag. Der var også madopskrifter i bogen, og da der skulle fotograferes til opskrifterne, var jeg med i atelieret. Og her opdagede jeg, at der blev brugt færdiglavede æbleskiver til billederne - "for de er pænere end de hjemmebagte, der falder sammen," sagde madproducenten og -stylisten. Tja ...

Marina

Kære Bente. Ja sådan er der så meget snyd. Jeg måtte hive æbleskiverne udenfor fordi der simpelthen var for lidt lys indenfor. Så føler man sig altså lidt fjollet, men jeg tror naboerne har vænnet sig til at jeg sidder der på trappen og fotograferer.

Man kan få hjemmelavede æbleskiver helt runde med gær og masser af mel, men de smager efter min mening ikke rigtigt godt. Denne opskrift giver pæne (næsten runde) æbleskiver og er samtidigt ikke så svær at bage. Det var nemlig et af kriterierne da vi lavede opskriften.

Ellers må man jo bare gøre ligesom med æblerne hvor lidt skurv er et kvalitetstegn der betyder at æblet ikke er sprøjtet og bestemme sig for at foretrække de flade lækre fremfor de runde købetriste....

Mette Marie

Æbleskivepande er fluks skrevet på listen til sommerens loppemarkeder, så jeg kan prøve jeres opskrift af. Det lyder rigtig lækkert med vanille/citronkrydringen.

Når jeg køber æbleskiver på julemarkeder, går jeg altid efter en bod med flade skiver, så jeg kan kan få en hjemmestegt fremfor en fabriksfremstilet sag.

Christina

ej hvor lyder det lækkert med æbleskiver. Især på en kold men meget smuk decemberdag som i dag.

Mange tak for din besked på min "badut"-blog. Mit navn kommer af kælenavnet for min datter selma, som vi ynder at kalde Selma-badelma-badutski.. Gerne med eftertryk på de to sidste stavelser..
Ha' en god søndag aften.
Hilsen Christina

Marina

Kære Mette Marie. Du lyder som en klog æbleskivekvinde og det er også smart at finde en æbleskivepande på et loppemarked for de gode tunge er rasene dyre synes jeg.

Kære Christina. Sikken dejligt kælenavn I har til din datter, er hun selv glad for det?

LisBethLys

Godmorgen i æbleskiveland! Jeg er lige vågnet op til et hyggeligt link, som Pernille fra Skau & co. har lagt til mig i nattens løb. Linket førte mig hertil, og tak for det!
Pernille havde læst min blog fra i går om mit "æbleskive-dommerpanel"... Det er lige læsning, der falder i tråd med Jeres æbleskive-opskrift-jagt-og-hygge!
Kig forbi engang på www.lisbethlys.blogspot.com
Mange hilsener fra
-LisBethLys.

Marina

Kære Lisbeth. Tak fordi du kikkede forbi her i æbleskiveland. Historien om din søn og hans drøm om lækre æbleskiver er simplethen bare så sød. Jeg kan godt forstå at du måtte smelte og selv ønske dig en pande. Jeg glæder mig meget til at høre resultatet af deres æbleskivepanel, for smag og behag er jo også når det kommer til æbleskiver meget forskellige.

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.