« Et vinter hverdags eventyr | Main | Jordbær liv »

January 13, 2010

Comments

Mona

Hvor er I heldige! Fuglene rør ikke den mad jeg serverer på 4. sal - der er både købte og hjemmelavede mejsebolde og æbler - eller det jeg hænger op i skolegården i Nordvest - samme menu.

Jeg glæder mig selvfølgelig over at de åbenbart har mad nok, men det er jo ikke så lærerigt og sjovt for børnene.

Madame

Jeg synes, det er så dejligt, at du lader dine børn være med til den slags, Marina. Jeg lægger også mad ud til fuglene, men er for doven til at lave mejsekuglerne selv.
Glæden ved at kigge på fuglene, der spiser, er al besværet ved fodringen værd :)

elin

Tak for opskriften, det var lige hvad jeg havde brug for. Vil gerne selv prøve at lave disse kugler, men kendte ikke tricket med koglerne, og dem har jeg ellers rigeligt af! Bruger dem til at tænde op med i pejse og brændeovne . . .

Dejlige vinterbilleder her nedenfor!

Marina

Kære Mona. Det er ikke altid lige til at vide med de fugle. For det første skal de kunne lide den mad man severer, men din mad lyder meget fin. For det andet skal de føle sig trygge, helst ved at der er et træ de kan søge ly i nærved. Vores figentræ er helt perfekt, men man kan også sætte et træ hen til dem. Det har jeg brugt andre steder. Mange bruger et juletræ, men man kan også bruge et andet træ. For det tredie skal de finde din mad og foretrække den fremfor din nabos. Hvis naboerne fodre godt og har gjort det længe foretrækker de måske den mad der severes der. På Frederiksberg fodrede jeg fugle på min lille altan og det gik fint, men først da jeg havde lært mig et par tricks. For det første startede jeg tidligt og for det andet gav jeg dem nødder som der måske ikke er helt så mange af i nabolaget. Jeg havde også en meget dejlig caprifolium som de kunne sidde i. Når de først var begyndt at komme ville de gerne spise almindelige majsebolde. Held og lykke fremover.

Kære Madame. Nu er det jo mest den yngste for de to store har så travlt med mange andre ting, men da de var mindre lavede de også majsebolde sammen med mig.

Kære Elin. Man kan godt lave majsebolde uden kogler, men jeg synes det er smukkere med og så er der et fast holdepunkt for snoren så det hele ikke flader til jorden når fuglene har spist det øverste af majsebolden. Hvis man laver majsebolde uden kogler tror jeg det er bedst at beholde maden i den beholder man har støbt i. Der er også mange opskrifter på majsebolde hvor man klemmer fedtet fast omkring koglen og det kan man også gøre med min metode hvis der er kommet lidt for mange små frø i bunden så den går løs. I almindelighed går det nu fint på denne måde og så er det efter min mening langt lettere at lave majsebolde uden at blive helt smurt ind i svinefedt og frø.

mette b

Kære Marina,
Så er første portion af dine fuglebolde i kopper. Jeg har prøvet at lave dem i vores almindelige krus og kopper, da jeg ikke lige lå inde med engangsditto.

Nu skal de bare stivne til i morgen, og så bliver vores fugle endnu mere fornøjede :)

Tak for din fine instruktion - det var let for Mindstepigen og mig.

Marina

Kære Mette. Når jeg bruger engangskrus som forme til majseboldene er det allermest fordi de er tynde sådan at fedtet lettere smelter og majsebolden kommer fin ud, men mon ikke det går med kopper de skal muligvis bare have varmt vand lidt længere inden majsebolden slipper.

Iøvrigt plejer jeg bare at bruge helt almindelige hvide plastikkrus som viste sig at være bedre end dem jeg viser på billederne. De gennemsigtige valgte jeg i år fordi det var dem der lå i spisekammeret og fordi jeg tænkte det var lettere at se hvad jeg lavede, men jeg synes faktisk at det var vanskeligere at få majsebolden ud unden at ødelægge kruset og derfor kan de klare plastikkrus ikke rigtigt genbruges, mens jeg pljer at genbruge de helt almindelige hvide.

Jeg glæder mig til at høre om jeres erfaringer med helt almindelige kopper.

Karen Marie

Uhm gid jeg var fugl i jeres have;0)

anita thomhave simonsen

Hej Marina !

Jeg var igår I brugsen og skulle egentlig købe noget helt andet og havde kun lige ca. 50 kr. med....men det endte med svinefedt og solsikkekerner og idag fik jeg så lige lavet to stk. ophæng til fuglene som nu står i køleskabet...glæder mig til at de størkner og jag kan hænge dem op til fuglene...med det vejr, så tror jeg de trænger meget....synes heller ikke jeg ser så mange småfugle her som jeg plejer, men det er nok vejret, for sneen ligger jo overalt....laver nok en lille post med mine fuglefedts-ophæng en af dagene...tak for dine fine instruktive billeder, Marina...

Marina

Kære Karen Marie. Jeg tror nu det er koldt at være fugl i disse dage, også i vores have. Men fuglefoderet tror jeg de er glade for for vi har hundrevis af fugle omkring foderstederne.

Søde, søde Anita, tænk at du køber mad til fuglene fremfor til dig selv. Jeg er sikker på at de bliver glade, i hvertfald er vores fugle begejstrede for fuglefoderet. Jeg glæder mig til at se dine færdige majsekugler.

Carina @ lekenhverdag.com

Fantastisk! Kan jeg få lov til å lage et innlegg om dette og låne et bilde til inspirasjon?

Marina

Kære Carina. Det må du gerne for fuglene skal da også have majsekugler i år. Tak fordi du linker og tak fordi du spørger. Hav en dejlig dag.

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.