« Tulipan tid | Main | Jordens dag »

April 22, 2010

Comments

Céline

Åhh ja forventningsglæde er jo næææsten det halve. Fantstisk at du på den måde kan glæde dig og nyde alle stadier. Jeg synes jeg kæmper med at "leve i nuet" ser hele tiden frem til den næste udspringning...
Men smukke det er de jo altså!!
Noget helt andet - når tulipanerløg der er lagt nogle år tilbage ikke giver blomster mere - hvad gør man så, graver man dem bare op og ud??
Knus knus Céline

Marina

Kære Céline. Der sker ofte det at blomsterløg bliver "blinde", det sker når løget ikke har kraft til at sætte en blomsterdygtigt løg. Man kan gøre lidt for at give tulipanerne de bedste betingelser (give dem næring, nippe hovderne af og grave dem op og lægge dem igen i efteråret sådan at de ikke står for tæt). Hvis ikke det hjælper kan man ligeså godt smide dem ud og det er netop derfor jeg går så meget op i at mine tulipaner helst skal orke at blomstre igen. Hvis det var mine tulipaner ville jeg grave dem op og sætte dem igen i ny jord og så give dem en changse mere. Hvis de efter to år stadigt ikke blomstre tror jeg aldrig de kommer til det igen.

Anne Thompson

Jeg er rimelig ny ud i have-kunsten, og har først inden for de sidste to år opdaget mulighederne udenfor planteskolerne. Hvad er det for kataloger du kigger i, når du kigger på løg om efteråret?

Céline

Tak for visdomsord Marina :)
Tror du det samme gælder påskeliljer. DA vi flyttede ind var der plantet påskeliljer rundt om det ene æbletræ, men der kommer færer og færer med blomst for hvert år. Er det mon ikke at grave dem op og lægge en ny omgang??
Spørg lige en masse ik ;)
KNus knus

Karen Marie

Uhm jeg kan ligefrem høre derees sprøde knitrende lyd, på de smukke billeder du har taget :0)

Dejlig fredag til dig, KH Karen Marie

Marina

Kære Anne. Jeg kikker rigtigt meget i de forskellige netbutikkers sortiment (f.eks. blomsterliv) og i Zimtrades katalog som jeg får tilsendt. Jeg ønsker mig ALLE tulipanerne men bruger en del energi på at gogle dem jeg ønsker og læse om dem rundt omkring i håb om at de jeg køber er smukke i knop og holdbare i haven, om de dur i vaserne kan jeg ikke læse nogle steder så det må kome an på en prøve og ofte afprøver jeg tulipanerne i mit lille gårdhavebed inden jeg køber ind i større mængde.

Kære Céline. Almindelige påskeliljer er næsten umulige at slå ihjel mens de stærkt forædlede (som dem du har på dine smukke forårsbilleder) er knap så livskraftige og også godt kan finde på at blive til almindelige påskeliljer med tiden. Hvis det er helt almindelige påskeliljer står de sikkert bare for tæt og så får de ikke kræfter til at blomstre. Grav dem op når bladene guldner og læg dem igen med større afstand så skal de nok komme. Du kan gøre det med det samme for påskeliljer er ikke sarte og kan sagtens klare danske sommre. Når du ligger dem igen kan du fint ligge nogle stykker i hver gruppe men du vil sikkert se at der er masser af små løg som mangler plads til at udvikle sig. De små løg skal muligvis bruge to år før de blomstre.

Søde Karen Marie. TAK og i lige måde.

Céline

1000 tak Marina, du er en skat og et klogt hoved!!
Jeg graver op og lægger dem ud igen senere på året.
go weekend!!

Marina

Kære Céline. Du skal ikke grave dem op før de begynder at få gulnede blade (eller hvis du graver op skal du holde dem i vækst i en krukke f.eks.) for ellers mister de rigtigt meget kraft.

Céline

Jeps, jeg graver hele møget op, når de er blevet gule i bladene :)
Men hvis jeg nu spræder tulipaner og påskeliljer, så der er godt luft imellem den, kan man så mon ikke undgå at grave op nogle år?
Knus knus

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.