« Julekalender tema: Små æsker på plade | Main | Julekalender tema: Broderet julekalender »

November 18, 2010

Comments

Britta

Vi har samme ordning i vores børnehave, men der skal vi nu også have smørelse med til brødet. Hver anden dag er det smør og hver anden smørreost. Og om fredagen får de ½ bolle og kage. Bollerne skal være grove. Jeg synes at det er dejligt at de ikke er helt fedtforskrækket.
Men det er jo lettere at servere boller uden smørelse ;-)

Jeg tror jeg vil afprøve din opskrift næste gang vi skal have med.

Lena

De ser lækre ud. Jeg er lige i gang med pølsehorn a la en 5-årig, men i weekenden er det bageid igen. Så vil vi prøve dine boller.
Mon ikke børnenes manglende appetit også kan skyldes at ikke alle forældre er lige habile bolle-bagere? Grove boller er en videnskab i sig selv, hvis de skal lykkes.
Mit trick er at tilsætte en skefuld citronsaft til dejen. Der er nemlig ikke tilsat ascorbinsyre i økologisk mel, som jeg bruger, og det er det, der får det til at hæve op og blive luftigt. Denne lille fidus har jeg lært af min nabo som er laborant, så det er med kemisk belæg ;-)

Solrun Koivuneva

Jeg ryster på hovedet. BLiver nok lidt arrig over alle de regler der pludselig er. Og hvor meget institutionerne nu skal bestemme over vores børn. Men jeg er nok også lidt gammeldags.
Din opskrift ser lækker ud og skal bestemt afprøves - måske allerede i aften, hvor min ældste skal have kage med i skole, men hellere vil have grønt (agurk og gulerod) med dip samt en grovbolle til klassen.

Marina

Kære Britta. Ja det er lettere at severer boller uden smørelse men det er nu kostpolitiken der gør at de ikke må få noget oven på bollerne længere. Jeres børnehave lyder til at være noget mere moderat når der både severes kage og boller med pålæg. Hvis du prøver opskriften vil jeg meget gerne høre hvad du synes om den for en ting er selv at bage boller og en anden er at lave en opskrift som andre kan bage efter.

Kære Lena. Det er simplethen et supertrick som jeg må have afprøvet hurtigst muligt. Jeg bager også med økologisk mel men har nu ingen problemer med at bollerne ikke hæver. Når jeg bager til børn er jeg mest for de hurtigt hævede boller med meget gær fordi det giver mindre kompakte boller. Mange andre bager boller med mindre gær og længere hævetid. Det giver rigtig god og stor smag i de færdige boller men også mere kompakte boller som børn typisk ikke er så vilde med. Hvis I prøver opskriften på bollerne vil jeg meget gerne høre om opskriften virker.

Vala

De må da ikke glemme at fedt er nödvendigt for nervesystem der er i modning... Jeg kan altså ikke forstå fedtfobia af den slags når det drejer sig om börn i börnehave!

Din bolleopskrift er ser rigtig lækker ud. Jeg tror jer pröver den af i aften.

Nini Sloth Larsen

Dem vil jeg prøve at bage, men bliver nødt til lige at spørge hvad kamut mel er og hvor man kan købe det. LH Nini

Marina

Kære Solrun. Ja de er blevet strikse med kostreglerne. Da mine de store var små var det slet ikke sådan, der var det både tilladt med kage og slik til fødselsdage og ingen kunne finde på at serverer boller uden en eller anden form for smørelse. Da de begyndte med at begrænse mængden af sukker og fedt syntes jeg at det var fint, men med de sidste stramninger er det gået over gevind og hvis du læser opskriften kan du se at jeg ganske frækt sniger lidt smør ind i dejen. Bollerne er jo heller ikke grove i gængs forstand, men sunde nok fordi det mest er sundere meltyper der er brugt til opskriften.

Marina

Nå jeg skriver kommentarer med mange afbrydelser i aften men jeg ender vel med at nå alle.

Kære Vala. Nej jeg synes også at det er tosset at børn på 4 år ikke må få smør på en bolle, men sådan er kommunens kostpolitik og den er igen baseret på de nationale anbefalinger. Hvis jeg skal være venlig kan jeg godt se argumentet om at børn muligvis vokser op og spiser boller uden smørelse når de bliver større, men helt ærligt synes jeg at det er gået for vidt og derfor har jeg også sneget smør ind i opskriften. Hvis I prøver opskriften vil jeg meget gerne høre om I kan lide bollerne.

Kære Nini. Hej. Hvor er det hyggeligt at høre fra dig. Jeg savner Fejø helt vildt. Kamut mel er mit nye yndlingsmel. Det er sundt og smager rigtigt godt. På pakken står der at det er en 2000 år gammel kornsort der også kaldes kæmpedurum. De skriver også at man får en blød dej og et velsmagende gyldent brød og de kvaliteter vil jeg gerne skrive under på. Det er urtekram der forhandler Kamut mel og det kan købes hvor der er et stort udvalg af Urtekrams produkter. Jeg plejede at købe det i Kvikly i Nakskov. Kamut Melet er ret dyrt og derfor bager jeg ikke boller kun med det selvom det smager godt. I stedet blander jeg det i opskriften med andre melsorter.

Rikke-Louise

Åh, i dag har jeg officielt ønsket mig, at jeg ikke var for gammel til børnehave. Bollerne ser lækre og smagrige ud, jeg vil gerne være barn i dit hjem for en dag.

Fra mor til mor: Tusinde tak for din skønne kommentar på min blog, se det er stads der varmer. Taknemmelig, inderligt.

Varmest Rikke-Louise,
http://www.prikkelangstrompe.com/

Ellen

Puha, jeg kan godt forstå, at du stejler lidt over al denne politiske korrekthed. For det er vel det, det er, og ikke spor andet. Børn skal, som også andre kommentarer giver udtryk for, have fedt.
For lidt og for meget - den gyldne middelvej er nu det bedste i min ordbog :-)
Dejligt at se dig igen - jeg har ikke rigtig fulgt nok med, kan jeg se - det er jo den go'e gamle Marina, der er tilbage i fuldt vigør - skønt :-)

Solrun Koivuneva

Kære Marian,
Sidder og glæder mig til mine næsten politisk-korrekte boller er færdige. De står lige pt til hævning, og så skal de ellers bare bages og SPISES.
Jeg har næsten fulgt din opskrift. Jeg kom lidt flere æbler og havregryn i og så vist også et æg mere og selvfølgelig mere mel for at det ikke blev for klasket en dej.

Marina

Kære Rikke-Louis. Det var mig der blev glad. Jeg kikker på masser af blogs hver uge, men det er ikke så tit at jeg finder en jeg synes er helt forfriskende andreledes.

Kære Ellen. Ja al forskning siger at børn i den alder har brug for fedt (med måde forstås) og hvorfor de ikke må få det på deres boller er mig en gåde. Jeg er her endnu omend noget flad og sårbar.

Kære Solrun. Tak fordi du prøvede min opskrift af, det gør mig virkelig glad. Jeg er selv håbløs til at følge en opskrift så jeg ville også have lavet om hvis det var mig. Boller bager jeg faktisk altid sådan på geful, men det kan man jo ikke skrive i en opskrift.

Lena

Kære Marina
Tak for opskriften. De er utroligt lækre. :-)
kh Lena

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.