« Mal en personlig notesbog | Main | Julekalender »

December 08, 2011

Comments

Synne

Kender du ostevoks? Det er en ny opdagelse for mig.
Det giver helt andre muligheder for vertikale figurprojekter end alm. trylledej og modellervoks.

Eller en dyp-selv sæt til lys? Evt. bivoks.

Marina

Å tak Synne. Først og fremmest for kommentaren men også for forslaget. Anna er syg og jeg havde faktisk tænkt mig at få handlet lidt julegaver fra computeren, men jeg nægter simpelthen at bruge penge på ting der kun dur som indhold i pakker og ikke har værdi ud over første juledag. Derfor går jeg her sultent og håber på forslag. Dyp selv lys gør vi jo en gang imellem og bivoks kender hun godt men ostevoks, dét har vi aldrig prøvet og det lyder rigtigt sjovt. TAK.

Tine

I kunne evt. også prøve sådan noget lav-selv-sæbe; jeg tror Panduro har nogen sæt som er relativt ufarlige (ikke ren lud, altså), dvs på linie med hjemmelavede lys. (ved ikke lige hvor gammel hun er, men hun er jo rimelig gør-det-selv-erfaren uanset hvad) Kunne være en fin tilføjelse til jeres i forvejen store portefølje af hjemmelavede gaver, dvs det løser måske også et senere problem, hvis I ikke hvad hvad Moster Bølle skal have til fødselsdag :-)

Tine

PS - så også lige dette på en norsk blog. Papirler, kalder hun det. No idea. Men kunne måske være sjovt?

Tine

http://vibekedesign.blogspot.com/2011/11/smapusling-pa-en-onsdag.html

KirstenK

Forstår godt dine kvaler, men hos mig er der vist ikke meget hjælp at hente...Faktisk er jeg rigtig dårlig til at købe gaver til andre, med mindre jeg lige ved en bestemt ting som modtageren ønsker sig...til gengæld er jeg god til at fremstille gaver til andre...men det er jo ikke til nogen hjælp i dennne forbindelse... God dag til dig og håber du får løst problemet inden den 24...

Marina

Kære Tine. Mange tak for super fine forslag. Anna er 6 år og klar på næsten det hele. Til fødselsdagen her i november fik hun det helt store lav selv sæbe halløjsæt som gave af faster og onkel. Det blev hun super glad for så ideen er god. Papirler er ret genialt men det kender hun godt og også det nye silkclay der er et kæmpehit som vi ofte selv bruger som gave. Men som sagt alle dine ideer var lige i øjet så mange tak.

Michelle

Tak for din besked på min blog :)

Jeg bruger et wacom Bamboo tegnebræt når jeg tegner på computeren (Photoshop). Bamboo er bare modellen så vidt jeg husker, Wacom er producenten. De laver mange forskellige varianter og forskellige prislejer - du kan google dig lidt frem. God jagt med julegaverne :)

Tine

Set ud fra hvad jeg selv brugte mest tid på som seksårig ... en hæklenål og nogle nøgler garn, men der kræver jo selvfølgeligt, at der er en i hendes nærhde, der kan lære hende de grundlængende masker.

Marina

Kære Kirsten. Tak for forståelsen. Jeg synes det varmer og hjælper lidt. Problemet med Anna er jo at hun lige har haft fødselsdag hvor alle krealagerne blev fyldt op og bortset fra den slags ønsker hun sig næsten ikke noget samtidigt med at det er super vigtigt for hende at der er gaver at pakke op. Jeg kan faktisk rigtigt godt lide at give gaver, men jeg får det fysik dårligt når jeg bruger mange penge (det lyder nærigt, men det er ikke anderledes hvis det er til mig selv. Jeg føler mig simpelthen bare utryg når dankortet gløder) så der er det lidt hårdt med julen.

Kære Michelle. Mange tak for din kommentar. Det var lige sådan en som dig jeg håbede ville svare på det spørgsmål. Min søster der også ved lidt om grafik siger at hun bare skal have en billig tegneplade og jeg er slet ikke sådan at jeg har lyst til at give hende noget der er mere avangseret eller smart end højst nødvendigt. På den anden side hader jeg også at smide penge ud på at købe noget der er for dårligt og når det kommer til værktøj er jeg af den overbevisning at det skal være i orden. Ikke nødvendigvis det dyreste, slet ikke, men godt nok til at det ikke umuliggør opgaven. Som jeg har forstået det er Wacom det seje mærke i tegnebræder og meget anbefalet. Bamboo er så den billigste produktserie inden for Wacom og jeg har faktisk netop kikket på den nye Bamboo et eller andet til hende. Alligevel er jeg stadigt smækforvirret for er det nu den rigige størelse og er man som 12 årig stor nok til at forstå photoshop (der følger med)?

Kære Tine. Å ja du har så evig ret. Det ville hun elske men det kan jeg slet ikke finde ud af og bedsteforældre har vi ikke sådan inden for rækkevide. Til gengæld gav du mig en god ide til at give hende en stor broderdimseri-sy æske. Hun elsker at sy og er rigtig god til det (selvom jeg ikke lige har fået vist noget frem her på Badut) så jeg er ret sikker på at det vil være et stort hit.

Damen

Det er skønt at få gaver man ønsker sig, men det er også skønt at få noget man slet ikke vidste man ønskede sig :). Måske du kan finde noget der ikke handler om kreativitet.
Der findes mange skønne bøger, både nogen der kan læses højt og nogen hun selv kan bladre i.
Min datter synes det er dejligt at få små porcelænsfigurer, hun samler på pindsvin.
Det kan også være sjovt at få noget flot nyt tøj.
Fx et gavekort til biografen, så hun en dag selv kan vælge en film hun gerne vil ned og se.

Tine

Nu bor I jo et pænt stykke væk fra Roskilde, men ellers vil jeg gerne lære fra mig.

Jeg forsætte lige med at huske på, hvad jeg selv hyggede mig med, da jeg var i Annas alder, jeg broderede, hæklede, knyttede samt strikkede.

Så en håndarbejdskurv eller et syskrin med tilbehør kunne måske også være en rigtigt god ide eller hvad med et begynder broderikit med et motiv af en figur, hun holder af.

Marina

Kære Damen. Det har du bare så meget ret i. Det allerbedste er at få gaver som man slet ikke har ønsket sig men som bare passer til en. Det eneste jeg mente var at sådan almindeligt legetøj som barbie og den slags oftest havner bagerst i skabet og det er ikke fordi barnet har god smag eller noget for hun ønsker sig som sagt verdens grimmeste halloween bamse.....

Det er også gode forslag du kommer med. Biografbilleterne har jeg selv tænkt på, men jeg tror faktisk ikke at hun er gammel nok til at få mange af den slags gaver der ikke er fysiske og jeg ved at der kommer andre gaver, der ikke er ting. Bøger er noget af det allerbedste man kan give og det har jeg gjort igen og igen til mine store børn sådan at vi idag har et mindre børnebibliotek. Anna er bare mindre til bøger end de andre var da de var i samme alder. Tøj er også et godt bud, især til piger, men Anna får ofte tøj og er efterhånden noget trist over det. Porcelænsfigurer er et super fint bud. Noget af det bedste børnene ejer er de kunstting de fik i dåbsgave. Det kan godt være det virker mærkeligt når man får det men det vokser og får mer og mer betydning og det er en fin ting. Måske skal hun have noget til værelset.

I alle tilfælde mange tak for godt input, det var en rigtig god hjælp.

Marina

Kære Tine. Det kunne ellers være hyggeligt men som du skriver der er lidt langt. Til gengæld er sykurven er rigtigt fint bud som jeg vil arbejde videre på. Det er slet ikke noget hun ønsker sig og som Damen skriver herover kan det vise sig at være det allerbedste.

mie

Hej Marina. hvorfor ikke give Anna en oplevelse, måske en tur i lego world i februar. Det der med et syskrin er altså også en ret god ide. Kærligst Mie

Marina

Kære Mie. Jeg har vendt flere forskellige ideer om oplevelser med min mand, der generelt synes at mine forslag er for dyre (f.eks. lego world, der kræver en dyr rejse). De lidt mindre oplevelser som en tur i biografen tror jeg ikke helt hun kan rumme er gaver lige juleaften. Det går rigtigt fint nu med julekalenderen, men juleaften er sådan en knald på aften hvor man skal pakke dimser ud... Jeg kunne helt sikkert sagtens finde ting der ville få hende til at hvine glad juleaften, men problemet er bare at jeg også gerne vil have at hun er glad for sine gaver anden juledag og derefter. Ellers synes jeg det er spild både af penge og resurser. Syskrinet er en god ide som jeg kan mærke at jeg vil arbejde videre med.

Christina

Stylter... Rulleskøjter... Et legehus til indenfor, evt. af pap.. Hinkesten.. Et eller andet som man kan bruge udenfor men også, indtil vejret er til det, i huset.. Mine unger fik i den alder ting til motorikken fordi der altid skulle være knald på.

Anna

Hej.
har du prøvet at kigge i netbutikken fra "Den gamle skole". De har mange skønne ting til kreative børn.

Marina

Kære Christina. Super gode forslag. Jeg har faktisk tænkt på en slagline fordi hun er så glad for at gå på line men jeg synes det er lidt for koldt udenfor. Til gengæld har jeg besluttet at hun skal have et løbehjul for det har hun ikke og de andre elskede deres da de var i den alder (deres blev detsværre på Fejø da vi flyttede fordi min mand synes de var for gamle og for slidte). Legehus af pap til indenfor tror jeg hun er for stor til nu for jeg synes hulebyggeriet er indstillet lidt (og det sjove var alligevel altid at bygge...). Hun har sådan et ringsæt som simpelthen er et hit, hun bor nærmest i de ringe.... En hinkesten er en super ide, det skal hun have!

Kære Anna. Å ja, den gamle skole kender jeg rigtigt godt. Jeg har handlet der i 12 år nu og har været utrolig glad for mange af de ting de sælger. Lige denne jul synes jeg bare ikke at der er noget der siger "pling"!

Helene

Hejsa,

staedtler har lavet en digital-pen, der kan fungere som normal kuglepen, men også kan sættes i computeren. Ved hjælp af en overførsels-dims, man sætter på papiret, kan man med det samme se det man tegner eller skriver på skærmen. Man man kan også bare tegne løs og så oploade det hele senere.
Den er godt nok en smule i den dyre ende, men jeg har selv været så heldig at have den i hånden og den er virkelig lækker!
Ønsker dig held og lykke med gaverne!

Marina

Kære Helene. Det lyder som et super bud. Jeg prøver lige at undersøge det. Tak fordi du gav dig tid til at skrive til mig.

Bebe

Hmmm, mine unger er nok for små til at jeg har nogle rigtigt gode tips? Men syæsken lyder absolut som en god idé - og tegnebrættet med... Hvis jeg falder over noget andet, skal jeg nok sige til :-)

Marina

Kære Bebe. Tak for tankerne. Man ved aldrig. Jeg falder tit over noget og tænker: å bare jeg havde nogen at give det her til, men gave og modtager skal jo passe sammen.

karen Marie

Kæreste Marina - Hvad med noget broderi til Anna, man kan få noget ret fint broderi karton i hvidt og forskellige farver(http://www.karenmarie.nu/5695).Så vidt jeg husker fås det også med motiver på, ikke fordi jeg er fortaler for den slags, men måske din datter er vild med det!?? Og ellers kan hun sikkert også brodere på stramaj eller en anden form for fast stof. Så en lille broderi kuffert, garn, saks, stof, pap, fine kort (http://www.karenmarie.nu/4509).
Jeg har nogle små broderi kort jeg har lavet til frit broderi,som ikke rigtig er blevet vist på bloggen, hun er klart for lille, men der er et par teknikker på og hvem ved, hvis hun er fingernem, kan hun måske godt bruge dem. Jeg sender gerne hvis du tror det er noget!?

Nå det blev vældig langt :0)

dejlig, dejlig weekend til dig - KH Karen Marie

mie

Min datter er i dag en voksen pige men pga. det syskrin hun fik da hun var 10 samler hun stadig på fine fingerbøl. Hvis Anna har et dukkehus er der også mange muligheder der og også møbler hun selv kan samle.

Marina

Kære Karen Marie. Det lyder umiddelbart super, men jeg kan detsværre ikke se de to sider du henviser til.

Marina

Kære Mie. Jeg har lavet et vældigt fint dukkehus til Anna og også købt en del ting til det. Hendes veninder leger glade med det og Anna også når de er på besøg men hun sætter sig aldrig derhen på eget initiativ. Det er ellers en vældig god ide. Jeg har allerede kik på ideen om syskrinet men jeg skal lige have fundet den rigtige løsning på selve skrinet. Jeg vil nemlig ikke give hende en dyr æske hvis det nu ikke fanger så jeg skal nok lige et smut ind om genbrug og se om de har noget jeg kan bruge.

Jeg er også noget frem til at hun måske skal have sin egen værktøjskasse med hammer, søm og skruetrækker for hun er ofte i gang med at hamre noget sammen og vi har jo faktisk et værksted hvor hun kan stå også her om vinteren.

mie

Jeg elsker selv genbrugs butikker. Så noget ude på banevænget for et par uger siden, Et skrin i et lille bord, gammelt men fint i træ og flet, var lige ved at købe det!! måske du skulle se om det stadig er der.

Marina

Søde Karen Marie: Det pap du næver er lige det de broder på i SFH en og det synes hun er rigtigt fint. Jeg havde netop tænkt at der godt kunne komme sådan en lille pakke i sykassen for jeg har set at de har det oppe i Creative Company.

Kære Mie. Jeg må forbi og se om de stadigt har det syskrin for det lyder perfekt.

lilla a

Du skrev det selv, en værktøjskasse, med mindre rigtige værktøj, sammen med træ og plade rester.
Følger photoshop med i tegnepladen dukigget på? Måske er det en forenklet udgave af programmet, for så kan en 12 årig nok finde ud af det. Jeg bruger heller ikke alle funktioner i det fulde program, man finder sine yndlingsfunktioner. Eller kan man nok finde enkle gratis programmer at downloade på nettet.

Jette

Måske en lille væv, så kan hun væve venskabsarmbånd til gaver mm. Mit første mikroskop er også en dejlig ting, det kan børn få timevis til at gå med.

Marina

Nå nu har jeg været ude at lede i alle byens genbrugsbikser og der er ingen syskrin at finde nogen steder. De søde damer fortæller mig at de jævnligt kommer ind men altid hurtigt forsvinder igen. Måske gemmer jeg ideen til næste fødselsdag vi får se.

Til gengæld har jeg netop købt en værktøjskasse og en del lækkert værktøj (eller altså værktøj der kan bruges men ikke de dyreste de havde i butikken...). Den gave tror jeg hun bliver super glad for ikke mindst fordi hun får sit eget målebånd og det må hun ellers aldrig låne af faren (der har dårlige erfaringer med at de bliver væk).

Marina

Kære lilla a. Jeg har lige købt værktøjskassen og jeg tror det bliver et hit. Trærester gemmer vi altid til børnenes hamrend og banken og jeg må se om der ligger nogen gode stumper i bunken.

Jeg kikker på flere forskellige tegneplader til Mathilde og i den ene (en ny bamboo model) står der at photoshop følger med (men til 1300 kr, for hele pakken formodentlig i en mindre udgave). Det synes jeg er lidt fristende for hun er jo også vild med at fotografere og så videre, men jeg er lidt i tvivl om hvorvidt det er for svært for hende. 1300 kr er noget mere end jeg er vild med at bruge, men på den anden side skal det også være i orden hvis det er værktøj som jeg forventer at hun vil bruge mange år frem.

Marina

Kære Jette. En væv er en god ide og jeg tror faktisk ovenikøbet jeg har en liggende i gaveskuffen. Børnene har haft et mikroskop, men det var en legetøjsmodel og det var simpelthen for ringe til at intresserer dem (og der er den igen. Værktøj skal virke ellers er det ren frustration og spild af penge). Et ordentligt mikroskop tror jeg er for dyrt.

Marina

Jeg kan se at der er mange der følger med her i denne lille snak og derfor smider jeg lige en ide ind som måske kan bruges af andre.

Allerhelst ville jeg give hende et fint dukketeater som man jo efterhånden kan udbygge i det uendelige med fine hånddukker (både de supersmukke man kan købe og masser af hjemmelavede). Til min store pige ville det have været helt perfekt i den alder. Detsværre er Anna ikke på samme måde optaget af at lave historier så jeg er godt klar over at det ønske er mere til mig selv end til Anna.

Heidi Bevensee

Hej med dig

Du skriver, at hun bl.a. mest hænger med hovedet nedad - hvad med at lave en mini klatrevæg? Det træner i den grad motorik mm Man behøver ikke lave den i en særlig høj højde. Klatregreb til at skrue i væggen (ude eller inde) fås mange steder - både på nettet og i "real life".

Har I været på Hjerl Hede? Det kunne være en super "før juleaften gave". Der er mange rigtig gode aktiviteter her i juleweekendene.

Glædelig jul herfra

Kh Heidi

gitte nielsen

Hej Badut-mor. Hvad med en brugt let betjent sy-maskine ? ved ikke om hun synes det er sjovt at tage billeder, men ellers kunne et kamera måske være en ide. Har set flere bloggere lave noget med noget ler, som vist kun skal i ovnen eller lufttørre ? Håber du finder noget som hun bliver rigtig glad for. God jul. Kærlig hilsen Gitte

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.