« Julekalender | Main | Så er der julekalender »

December 13, 2011

Comments

Silla

Nauh...hun ligner da en engel, hvor er hun smuk din lille Lucia;) ikke mindre smukt at stå op på denne måde,jeg kan godt forstå at du kommer til at leve længe på det her :)

Knus og kram herfra

200procent by bebe

Hvor er hun bare smuk! Der er noget magisk over Lucia-traditionen - specielt når det er ens egne børn, der står der med lyset i hænderne og på hovedet :-)

Kari

Nogle gange kan det være ØV, at være den mindste, men jeg tror ikke, hun ville bytte nu.
Hvor er hun kær og sikken den dejlig morgen I har haft!

Marina

Kære Silla. Denne Luciamorgen var så fantatisk dejlig. Anna var stolt da hun gik rundt i hele huset og lyste ondskaben bort og de to store børn var søde til kærligt at rose og glæde sig (også selvom min store pige der har gået Lucia så mange gange hviskede mig i øret at hun godt kunne hører at det var første vers der blev gentaget igen og igen). Faktisk havde jeg det først sådan at jeg slet ikke ville skrive om det på Badut, men nu kunne jeg alligevel ikke lade være med at dele.

Kære Bebe. Du har helt ret Lucia er magisk og jeg tror faktisk at det netop er grunden til at skikken har bredt sig og overlevet. Mennesker har altid ledt efter magi og selv i dag længes vi efter den urørlige magi. Selvfølgelig er der noget særligt over det når det er ens egne børn der går med lys, men jeg synes faktisk også at det er meget smukt når det er andres børn. Voksne luciapiger siger mig knap så meget.

Kære Kari. Nu var det faktisk en ret fantastisk aften for de store, men sig det nu endelig ikke til Anna, der fik en rigtig dejlig aften ud af at nørkle med Luciakronen og som var så stolt over at være den der sørgede for morgen magi med lys og sang.

Madame

Sikke en skøn idé, Marina! Og dit billede er slet ikke til at stå for. Jeg minde især ét Lucia-optog på min arbejdsplads, hvor 25 små, hvidklædte piger kom syngende ind i DR Byen med lys i håret :-)

Berit

Fantastisk ide Marina! Og sikke en dejlig Lucia pige du har dig:-)

Hav en skøn dag..

Inger Marie

Hvor er hun yndig - og sikke et fint projekt at kaste sig ud i sammen - jeg er sikker på, at en tradition er blevet startet i Jeres hjem :)

Karen Olesen

Tror, jeg har fundet ud af, hvorfor jeg synes, din lille Anna er lige til at knuselske - og på dette billede ligner en dejlig engel.
Hun minder om min mor, da hun var lille pige (hun var født i 1908).
Kan lige forestille mig, hvor stolt og glad din lille datter har været denne morgen.
Hvor var det en fin ting, du fandt på.
K.h. Karen

Tina Dalbøge

Sikke en fin Luciapige du har der... Dejligt foto som vækker dejlige minder. kh Tina

Pernille

Det er det smukkeste Luciabarn og den fineste Luciakjole jeg nogensinde har set :)

Marina

Kære Gitte. Det må have været et fint syn med alle de små Luciapiger i Dr byen. Lucia optog er jo næsten altid offentlige men oprindelige var de altså private og det var der også noget meget fint over.

Kære Berit. TAK. Ja det var jo lige med at finde på i en fart og så var det jo heldigt at Luciadagen faldt netop dagen efter og at jeg havde en hel poser sært dims som kunne blive til en fin Luciakrone.

Kære Inger Marie. TAK. Nu må vi se hvordan hverdagen og humøret er næste år, men personligt ville jeg ikke være ked af at gøre morgenvækningen til en Luciatradition for der var noget helt magisk over det (og så smager Lussekatter og varm chokolade også bedre end havregryn...)

Kære Karen. Hvilken ære, jeg bliver helt befippet. Og hvor er det samtidigt sjovt, for jeg tænkte netop da jeg så billedet at det på en eller anden led var et meget gammeldags billed med en meget alvorlig Luciapige. Nu tog jeg jo næsten ingen billeder fordi det vigtigste var Annas oplevelse (og de andres) og fordi jeg slet ikke havde tænkt at lucia morgenvækningen skulle på Badut. Oplevelsen var bare så dejligt at jeg ikke kunne lade være med at dele. Anna var ganske rigtigt meget stolt og glad og hun fik også meget ros af de andre børn.

Kære Tina. Ja Luciapiger rør ved minderne i de fleste tror jeg. Der er noget ganske særligt magisk ved Luciatraditionen.

Kære Pernille. Jammen dog. Altså Luciakjolen tåler næppe en nærmere granskning for jeg syede den i al hast og den er ikke engang kantet forneden. Til gengæld er Luciakjolens fine mønster foroven rigtigt smukt og hele grunden til at det gamle stykke stof har levet så længe i mit skab for hvem kan kasserer sådan noget (og jeg tror ovenikøbet at det er håndlavet). Jeg havde det faktisk næsten dårligt med at klippe i det og sy kjolen i hast men på den anden side var det ikke rigtigt til andet og har nu flyttet fra skab til skab så længe at jeg hellere tror det vil ud og luftes lidt som Luciakjole. Hav en dejlig decemberdag.

Lucia

Voksne Lucia-piger kan også være fine. På Strøget i København gik en flok gravide Lucia for at gøre opmærksom på, at den hyppigste dødsårsag blandt kvinder i Afrika er fødsler.

Marina

Kære Lucia. Tak for din hilsen. Du har helt ret, selvfølgelig kan voksne Luciakvinder også være smukke, jeg bliver bare personligt mest berørt når det er børn der går Lucia. Det Luciaoptog du nævner er noget ganske andet. Det er et super fint initiativ og en meget stærk måde at gøre opmærksom på et problem. Det røre mig dybt både som menneske og som mor der selv var tæt på ikke at klarer en fødsel, men den måde det berører mig på er anderledes, mere handlings orienteret hvis det giver mening.

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.