« Shh! | Main | Solhverv »

June 20, 2012

Comments

Camilla

Har besluttede at springe over i år. Lavede noget sidste år, men det kunne pigerne ikke lide.

Maj

Ja, du kan tro det står og trækker allerede :) !
Jeg har brugt den gamle opskrift, som jeg har fået af min mor.
Men næste år tror jeg at jeg vil prøve din. Den lyder lækker.
Og skønne, inspirerende billeder som altid!
Kh maj

Marie-Louise

jep, og nu går jeg og dufter til de skønne parfumerede duft fra den store saft gryde. Uhmmmm. Jeg har også brugt min mors opskrift som jeg husker den fra min egen barndom og som jeg nu giver videre til mine børn. Jeg kan knap huske en sommer uden hjemmelavet hyldeblomstsaft. Det hører sig bare til i min verden :-)

Marina

Kære Camilla. Nej hvor ærgerligt. Mine børn elsker den hjemmelavede hyldeblomstsaft. Det kan dog blive bittert hvis man har for meget stilk med. Du skulle næsten tage og prøve igen, måske bare med en lille portion.

Kære Maj. Mon ikke vi er mange der er startet med den gamle opskrift på hyldeblomssaft. Jeg tror den stammer fra den grønne syltebog som er en af mine absolute yndlingskogebøger. Jeg synes bare at citonsyre og det hvide fra citronerne let kan gøre hyldeblomstsaften lidt for bitter. OG så mange tak for dine ord om mine billeder, det varmer meget. Jeg arbejder meget på at blive bedre til det med madfotos iøjeblikket og det er både sjovt og svært synes jeg.

Kære Marie-Louise. Å ja bare duften! Det er så skønt og jeg synes altså at det er ren magi at man kan trække så meget smag af blomster. Det er hyggeligt at opskriften er gået i arv fra din mor til dig og nu videre til dine børn. Mon så dog ikke de også vil lærer deres børn at lave hyldeblomstsaft når den tid kommer.

Karina

Jeg har fået lavet min første hyldeblomstsaft nogensinde. Jeg har frosset den ned i isterningeposer, for så er det let lige at tage et par terninger og blande op med vand. Hyldeblomst kan drikkes hele året.

Maj Bjerre Dalsgaard

Jamen, det kan der måske være noget om.
Siden jeg var herinde sidst (altså for 20 minutter siden - haha) har jeg næsten besluttet mig for, at jeg må lave en lille portion af din drik allerede i år. Jeg har det mest perfekte glas til formålet.
Og her hos mig vrimler det med hyld, så det skal da udnyttes :).

Bente

Jeg må vist hellere på jagt efter nogle hyldeblomster :)

KirstenK

Jeps..hyldeblomst saften er "sat over" sommer på flaske er noget vi kan lide koldt når det er varmt og varmt når det er koldt...God aften til dig!

stine

Sikke nogle lækre "hyldeblomst" billeder, mums... og nej, desværre, har ikke lige været i nærheden af en hyld, som ikke har stået op og ned af en trafikeret vej.
Det ærger mig umådeligt, for jeg elsker den hjemmelavede af slagsen. Gerne den lidt mørkere lavet på økologisk rørsukker og gerne med en blanding af citroner og lime:))

Kh. Stine

Bodil

Mmmm, hyldeblomstsaft er altså ren sommer på flaske. Har desværre ikke fundet nogle gode hyldeblomststeder i nærheden, så det bliver vist ikke til noget i år :(

Lise

Jep :o)
De første 3 liter er færdig - første liter er allerede væk...
Pt står 6 liter og trækker i køleskabet, og satser på at nå lidt mere inden hylden afblomstrer.
Jeg bor lige midt i moder natur. De træer jeg plukker fra, har ikke hverken hørt eller set maskiner i flere år (brændenælderne er også 1½ meter høje) Jeg kæmper gladeligt for sommer på flaske ;o)

Marina

Kære Karina. Det er et super trick at fryse hyldeblomstsaften i isterningeposer. Jeg er ikke god til selv at få det gjort, men fryser til gengæld saften i lidt større poser. Du har nemlig helt ret, hyldeblomstsaft kan man drikke hele året!

Kære Maj. Hvor er du heldig at det vrimler med hyld der hvor du bor. Jeg skal ud på en lidt længere tur for at plukke større portioner, men lige over i anlægget er der heldigvis også hyldebuske hvor jeg tillader mig at plukke en lille smule hyldeblomster til fotos og den slags. Hvis du laver min version af opskriften vil jeg selvfølgelig rigtigt gerne høre din mening.

Kære Bente. Ja det er lige nu hyldebuskene blomstrer allerdejligst og det fine er jo at blomsterklaserne springer ud lidt af gangen så det er med at holde øje med buskene.

Kære Kirsten. Dejligt!! Hyldeblomstsaft må der til og ja du har helt ret det smager også skønt varmt på en kold dag. I det hele taget bruger jeg det i mange opskrifter både i det salte og søde køkken så det er ren tryllesagt det hyldeblomstsaft.

Kære Stine. Ja I har meget der inde i hjertet af hovdestaden men blomstrene hyld er nok svært at opdrive når man gerne vil undgå at det har været udsat for bilos. Lige sådan som du beskriver din yndlingshyldeblomstsaft vil jeg også helst lave min. SÅ skønt. Og så tak for dine ord om mine hyldeblomst billeder, jeg arbejder ihærdigt på at få lært det der med madfotos og det er slet ikke nemt.

Kære Bodil. Uden hyldeblomster går det jo ikke.... Jeg kunne heller ikke finde nogen blomstrende hyld sidste år (andet end den vi har i haven men den leverer altså ikke ret meget). Netop derfor er jeg ekstra glad i år hvor jeg har fundet flere rigtigt gode (og smukke) steder at plukke hyldeblomster. Håber du finder dig et godt sted til næste år.

Kære Lis. Hvor lyder det skønt. Sådan et sted har jeg også engang boet og der var langt mere hyld end jeg kunne nå at lave saft. Mon ikke du når et hold hyldeblomstsaft mere? Her er der ihvertfald stadigt masser af hyldeblomster i knop.

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.