« Grib | Main | Grundlovsdag »

June 04, 2012

Comments

Tine

I skriver ovenpå et stykke rugbrød med et meget tyndt lag smør.

Tanya

*YUM* :-)....det prøver jeg snart. De Danske mælk produkter bliver en ny oplevelse for mig. Og så er det perfekt at begynne med din opskrift.

moster munter

Uhm... tak fordi du delte. Må da prøves af meget snart

Marina

Kære Tine. Det tror jeg aldrig jeg har prøvet. Umiddelbart er jeg ikke vild med smør på brød men jeg kunne på den anden side sagtens forestille mig at ristet rugbrød og bløde søde jordbær ville være et fint match. Jeg vil prøve det når jordbærsæsongen rigtigt går igang og så vil jeg tænke på dig.

Kære Tanya. Koldskål er indbegrebet af dansk sommer. Vi har et mindre udvalg af mejeriprodukter end du er vant til men færdiglavet koldskål (både den almindelige og jordbærkoldskålen) sælger i enorme mængder om sommeren (faktisk er koldskål Danmarks mest sæsongafhængige varer. Sådan var det ihvertfald da jeg underviste i økonomi i sin tid). Hjemmelavet koldskål er bare dejligt fordi man helt selv kan tilpasse smagen så den bliver som man bedst kan lide den.

Kære Moster Munter. Jordbærkoldskål bliver man altid glad for. Lad mig endelig vide om du kunne lide opskriften.

Anne

Jordbærkoldskål er også i højsæde herhjemme for tiden (serveret i selv samme skåle, faktisk) ;) Dog bliver mig og kammerjunker aldrig rigtig venner, men et drys müsli eller udskåret frugt er ikke af vejen (:

- Anne

Silla

Mums jordbær....i ALLE afskygninger.
Jeg elsker jordbær med rucola eller i "alm" salat med appelsiner og andet godt men jeg tror nu at det aller bedste er at tage ud til Kræmmergård med en kæmpe spand og plukke selv,sidde i solen og spise løs...det er jo kun spanden der bliver vejet når man kommer tilbage:)

Knus og kram herfra

Maj

Uhm.
Tak for den skønne opskrift. Den skal gemmes til en solskinsdag!
Jeg er vild med jordbær i mange sammenhænge:

Trifli
Romainesalat med ærter og jordbær
Jordbærkage :)

Marina

Kære Anne. Jordbærkoldskål er ren sommer og selvom solen ikke rigtigt ville skinne for os så kan vi da godt skabe sommerstemning alligevel. Jeg har faktisk kun en af de skåle og jeg er så glad for den. Min mand, der ofte kommer meget sent hjem, spiser faktisk koldskål netop af den næsten hver aften og jeg synes det ser så pænt ud. Jeg må indrømme at jeg lidt valgte at bringe opskriften netop fordi jordbærkoldskålen er så pæn i den skål og jeg fik lyst til at tage billeder af de blå og røde farver.

Kære Silla. Ja jordbær kan man spise på alle mulige måder. Jeg er også vild med at have dem med i salater . Mit nye jordbærbed er jo detsværre helt nyplantet så det er meget muligt at jeg får brug for at tage på jordbær udflugt til et pluk selv sted. Er Kræmmergård det bedste her i nærheden af Holstebro?

Kære Maj. Du har ret koldskål er sommermad, men det er nu også lidt som om man kan få solen til at skinne en lille smule når man laver det på en sommergråvejrsdag, eller sådan har jeg det i hverfald. Å ja, salat med friske jordbær og friske ærter, dét er bare dejligt.

ellemell

har aldri prøvd jordbærkoldskål!
liker best jordbærne med fløte på:)

fin uke!
klem ellemell

Tina - omme i London

Laekkert billede! Maerkeligt, men jeg kan dog over hele hovedet ikke forestille mig hvordan jordbaerkoldskaal smager. Sikkert laekkert. :)

Marina

Kære Ellemell. Så synes jeg du skulle prøve at lave jordbærkoldskål for det er virkeligt sådan en dejlig sommerlig spise og tilmed super nemt at lave, desuden minder den smagsmæssigt lidt om den jordbærfløde man har liggende i tallerknen når man har spist jordbær med fløde. Solmodne jordbær med fløde og et lille drys sukker er noget af det smukkeste der findes, men det dur efter min mening kun når jordbærerne er helt friske og sprængfyldt med smag. Fordelen ved jordbærkoldskål er at den fint kan laves med frosne (gode) bær og på den måde kan man strække jordbærsæsonen lidt.

Mange, mange tak Tina. Jeg må lidt indrømme at jeg simpelthen bare havde sådan en lyst til at fotograferer koldskål i den skål min mand bruger hver aften fordi det ser så pænt ud. Især synes jeg det er pænt med den lyserøde jordbærkoldskål i den blå skål. Hvis du ikke kender jordbærkoldskål skulle du tage og prøve, det er virkeligt en super dejlig og nem opskrift.

Silla

Hej Marina:)
Vi har gjort det i mange år efter hånden at tage til Kræmmergård,nok fordi det er der vi begyndte vores jordbær "liv".
Det er hyggeligt og skønne,skønne mennesker der står for det og så har de masser af andre lækre ting til salg:)
Det er bestemt et besøg værd.

Fortsat god grundlovsdag til dig og dine:)

Knus og kram herfra

Marina

Tak søde Silla. Jeg vil huske dit gode råd om jordbær pluk selv når jeg lige om lidt får lyst til at jordbærfeste i andet end koldskål.

Karina Bækkelund

Kære Marina.
sikke en skøn blog du har dig:-) Både i layout og alt muligt:-)
Jeg kan bedst lide jordbær ad libitum, med flødeskum og marengs eller med fløde på:-) Suk....

Marina

Kære Karina. Så mange, mange tak og i lige måde. Og å ja jordbær solvarme og lige fra planten kan ikke serveres meget smukkere. Det skønne ved jordbærkoldskål er jo at den også kan laves i begyndelsen af sæsonen hvor jordbærerne er lidt for dyre til at spise dem i skålfulde.

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.