« TAK | Main | Gem sommeren på snor med smukke duftene rosenkæder »

August 25, 2012

Comments

Lisbet / *LLL & Co.*

HOV! Forsvandt min kommentar til dine smukke hybenrose-fotos? Den kære teknik!

NB. (Til emnet vegetarmad/auberginer m/fyld) på min blog...): I stedet for auberginer kan man anvende tynde skiver fra en STOR (velvoksen) squash!

Evi

De smukke hybenroser er også for mig en del af den danske sommer og genkalder erindringer om dejlige ture ved stranden, hvor mine forældres sommerhus var. Dens duft er så skøn og vender tilbage nu bare ved dine ord. Hybenfrugterne, som man altid skulle drille nogen af veninderne og søskende med ved at kaste hybenfrø også kaldet "kløpulveret" på vækker sjove minder. De smagte forøvrigt dejligt og fristede altid med deres smukke orange-røde farver.

KirstenK

Jo, det er svært at hade rynket rose aka hybenrose...både blomsterknopper og hyben høster jeg med stor glæde hvert år. En enkelt hubenrose i en vase eller bare en enkelt blomst i en lille slål får stuen til at dufte himmelsk...for ikke at tale om duften på stranden en varm sommerdag! Jo, det er svært at hade hybenrosen!

Marina

Kære Lisbet.

Ja nogen gange driller det bare men jeg er rigtig glad for at du kan lide mine fotos af rynket rose. Jeg ville faktisk have haft lyng som mit næste tema men ikke om jeg kunne lurer en særlig fin måde at bruge mine mokkakopper på i forbindelse med lyng mens jeg derimod havde en rigtig fin ide med rosenknopper (en klassiker men alligevel en meget smuk og fin ide). Med begrænset blogtid og blogenergi tænkte jeg at det var bedre at fokusere på ét tema og så valgte jeg hybenroserne og nappede en bunke billeder ude ved Humlum da jeg alligevel kom forbi der. Ideerne står fint listet op på et ark men nu må vi jo se hvor mange jeg når i år inden jeg skifter tema igen.

Marina

Kære Evi.

Sikke fine sommerminder, de lyder meget som mine og deles nok af generationer. Hvis man skal sige en eneste god ting om at hybenroser faktisk er landskabsukrudt så er at det er helt lovligt, legalt, ja ligefrem gavnligt at plukke alle de rosenknopper, hyben og blomster man kan komme af sted med og det er jo heldigt når der nu er så mange skønne ting man kan bruge dem til. Tak for din kommentar, jeg bliver altid glad når jeg hører fra dig.

Marina

Kære Kirsten.

Jeg ved jo at du holder af rynket rose og som sagt forstår jeg det godt. Når jeg tænker efter er det meste landskabsukrudt faktisk super fine planter, de føler sig bare alt for hjemme her hos os og har det med at brede sig alt for meget på bekostning af de planter der var her først. Når det er sagt så synes jeg ikke nødvendigvis at det gælder alle vegne, på nogen strande står hybenroserne spredt og har ikke bredt sig i alle de mange år jeg er kommet der, men selvfølgelig tror jeg på biologerne når de siger at de smukke roser er et problem. I mellem tiden er det jo så herligt at vi kan nyde både blomster og hyben.

M

Det er mig umuligt at hade al den skønhed, Marina. Dejlige billeder - som altid! God søndag.

Marina

Kære Mette.

Ja det er svært at hade hybenrosen også selvom man nok egentligt burde. Dens skønne duft er for mig for altid blandet ed bølgebruset i min barndoms somre og det kan man jo umuligt hade. KRAM

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.