Anvisninger på hvordan du sætter kunstigt spindelvæv op.
Året rundt får jeg mails fra mennesker der er i gang med at lave en børnefødselsdag og simpelthen ikke kan lurer hvordan jeg får så meget stemningsskabende spindelvæv for alle vinduerne.
Jeg kunne jo svare at det er fordi jeg er god til at lade edderkopperne spinde spind i fred, men selvom det ikke er helt forkert så skal der mere til hvis det skal se ud af noget til en uhyggelig fest.
Det er muligt at lave spindelvæv med limpistoler og vat, men det er vanskeligt i større skala og derfor er det eneste rigtige at anskaffe sig en pakke kunstigt spindelvæv. Den jeg viser her er fra fætter BR og koster 30 kr. Der er til rigtigt meget spindelvæv i sådan en pakke så det er ikke det der vælter budgettet. Køb også en pakke ekstra edderkopper, de skaber stemning og skal bruges til at lave spindene.
Hvis du skal holde en uhyggelig fest uden for Halloween sæsonen er det vigtigt at få købt det kunstige spindelvæv i oktober og så lægge det til side. Det gør jeg selv og jeg ved fra mange mails at det er næsten uopdriveligt når det ikke er sæson for Halloween uhygge.
Det er ikke svært at sætte det kunstige spindelvæv op, men det kræver måske lidt øvelse og jeg får mange mails hvor jeg bliver bedt om at forklare hvordan man gør. Derfor kommer her nedenfor en trin for trin anvisning. Prøv eventuelt at lave et vindue dagen før det rigtigt går løs så du har tid til at lære teknikken.
(N.B: Da vi ikke holder Halloween fest i år har jeg brugt et af vinduerne på mit havehus til at demonstrere spindelvævs opsætningen. Det var faktisk så fyldt med edderkoppespind at det ikke var nødvendigt, men jeg vaskede det omhyggeligt for at det skulle være fair. I virkeligheden skal man endelig lade være med det. Ægte støv og edderkoppespind ser super ud til en Halloween fest!)
Ud over spindelvævet og de små edderkopper skal du bruge noget som spindelvævet kan sidde fast på når det skal trækkes ud. Små søm er allerbedst men elefantsnot (lærertyggegummi) kan også bruges til steder hvor trækket er lille og det er oplagt at bruge små fremspring og ujævnheder i det du dækker med spindelvæv. På mit havehus var vinduesrammerne ru så her kunne jeg næsten nøjes med dem, men ellers bruger jeg altid vindues haspe og den slags.
Træk et stykke af det kunstige spindelvæv ud af pakken. Det er vigtigt at du trækker og ikke klipper for det er netop de lange bobulstråde du skal bruge.
Sæt spindelvævsstykket op på skrå i dit vindue (der er meget træk på dette stykke så det skal sidde godt fast).
Nu begynder det sjove for for at få edderkoppespindet til at se ægte ud skal det trækkes tyndt. Træk i et stykke af det skrå bånd og hæft det fast et andet sted på vinduet. Bliv ved til edderkoppespindet er trukket helt tyndt. Af og til kan du bruge en af edderkopperne til at samle eller fordele edderkoppespindet.
Hvis edderkoppespindet ser for spinkelt ud gentager du med et nyt lag spindelvæv uden på det første. Det ser sejest ud hvis edderkoppespindet bliver tredimensionelt så hvis du har dybe vindueskarme kan du med fordel lave det på skrå i karmens bredte. Du kan også bruge udhæng eller pynt du stiller i vinduet. Her har jeg f.eks. brugt den skrå planke, der bærer den lille altan på havehuset og havebænken der står foran.
Dæk også gerne pynt med et tyndt lag spindelvæv. Her har jeg f.eks. fundet et fuglebur som jeg har fyldt med visne blade og et par kranier. Hele fugleburet er herefter dækket med et tyndt lag spindelvæv og fugleburet er herefter brugt til at give vinduets spindelvæv tredimensionel virkning.
Til slut kan du dekorere dit spindelvæv med ekstra edderkopper og små visne blade.
Happy Halloween.
Dette indlæg er en del af årets Halloween tema. På Badut fejre vi alle årets fester og traditioner og har tradition for at skrive om gys og gru i ugen op til Halloween. Klik her for at se alle årets nye ideer og klik her for at se en nogenlunde overskuelig liste med alle de tidligere års Halloween ideer.
Comments