« Stjernegode boller | Main | Saftigt grydebrød »

January 27, 2013

Comments

M

Jeg elsker også at "lege" med grydebrød. Eller brødbagning i det hele taget og jeg bruger også den med havregrøden. Jeg kan også anbefale en rest kolde kartofler, der rives i dejen. Af og til bruger jeg også kogevandet fra kartoflerne som væde. God søndag - det tror jeg min bli'r! Vi har inviteret søster & co. til hotdogs, kolde øl og håndbold finale (...sidstnævte for dem der gider....).

Marina

Kære Mette

Å kartofler i brød, det er nemlig også bare godt. Faktisk står brød med kartofler på min bruttoliste over mulige brød i år, men jeg laver så mange forskellige versioner og jeg har stadigt ikke besluttet, hvilket (om nogen) af dem der skal med i brødbagningstemaet.

Jeres søndag lyder superhyggelig. Lad os krydse fingre for at de vinder...

Hanne

Hej

Rester fra dagens råkost er også godt i brød eller oprydning i grønsagsskuffen....
Revne gulerødder, rødbeder, squash, løg (gerne svitses, uden at tage farve, de får en dejlig sød smag), grove kåltyper, feta, osteskorper.
Kartofler er gode i brød, men hvis der kommer for mange i, bliver det klæg af at stå, når det er bagt, også selv om det er på 98 grader færdigbagt.
Ris er jeg ikke vild med, jeg synes de bliver hårde i brødet.

Og så er det jo altid godt med pesto på.

Jeg arbejder om ernæringsassistent i en vuggestuen, og brødet som jeg bager om fredagen burde hedde: Ugen der gik;-)

Jeg havde gulerødder og korn i mit grydebrød.... Og det smager altid godt:-)
Glæder mig til at følge dine brødopskrifter.

Kh
Hanne

Katja @ Shift Ctrl ART

Ih hvor ser det lækkert ud. Jeg har endnu ikke prøvet at kaste mig ud i langtidshævning. Jeg vil give dig helt ret i at amerkansk brød er helt forfærdeligt. Man skal sørme lede længe efter noget der er godt. Leder stadig ;) Go' søndag!

Pernille

Jeg har faktisk aldrig prøvet at bage grydebrød, men vi har en støbejernsgryde helt magen til din... så det skal helt klart prøves en dag :)

A+K

Hvor ser det lækkert ud, ligner et rigtig godt suppebrød! Har dog aldrig bagt et i gryde selv, men de bliver godt nok fine at se på, og de ser så dejligt sej-skorpet ud.

- Anne

Anna Svenning

En gang - da vi var studerende og havde oceaner af tid, bagte vi ( = Jonas) altid vores brød. Det vil jeg så gerne i gang med igen - måske et barselsprojekt?
Jeg fik aldrig sagt tak for dit svar ang. objektiver. Flere andre har fortalt mig, at jeg skal blive glad for min fast brændvidde, så det prøver jeg:-) Og leder så videre efter en zoom, som både kan gå indendørs og udendørs - og som ikke snyder med farverne. For ja, den zoom er det objektiv, der var med kameraet - og det er altså ikke særlig godt.
Hvilke objektiver mon du har?

Kh
Anna

Marina

Kære Hanne.

Råkost (i mindre mængder) er super dejlige og jeg tænker mig at dit "ugen der gik brød" er et hit netop fordi det er lidt uforudsigeligt. Problemet med at skrive opskrifter ned er jo altid at det hele så pludseligt skal vejes omhyggeligt af så det kan eftergøres og så går det kreative nogen gange lidt af processen. Oplever du det ikke også sådan?

Jeg synes faktisk ikke at mine brød med kartofler bliver klæge, men det har nok noget med mængden at gøre for det er oplagt at der stadigt skal være den rigtige balance mellem tingene.

Nu må vi se hvad det bliver til med brødet. Jeg har slet ikke bestemt mig for hvilke brød det bliver endnu, tænker at det allermest bliver noget med at finde de brød og boller som jeg synes passer til mine portrætter af de forskellige måneder og jeg ved fra projektet med kopperne sidste år at det undertiden ændrede sig undervejs og det er jo netop en del af det sjove.

Marina

Kære Katja.

Jeg synes nu brødet i New York er blevet bedre men det er godt nok dyrt! Så meget mere oplagt er det da at bage sit eget brød og netop grydebrødet er meget velegnet til langtidshævede brød. Det smager fantastisk og er så let at et kun kan lykkes. God bagelyst.

Marina

Kære Pernille.

Hvis du allerede har gryden er der da ikke noget at betænke sig på.... Skal man derimod ud og finde en god gryde er det en anden sag. Det er som jeg skriver virkeligt nemt at bage fantastiske brød efter denne metode så der er ikke noget at betænke sig på.

Marina

Kære A+K. Den super lækre skorpe er helt klart det allerbedste ved grydebrødet. Det kan kun anbefales.

Marina

Kære Anna.

Du har ret det tager tid at bage brød og faktisk er det eneste ved grydebrødet som er en anelse besværligt at det skal times så man kan bage det når det er hævet færdigt. Heldigvis er det så let at røre sammen at man kan gøre det om morgen og så bage det om aftenen, men ja der er meget at se til især med nyt hus, gravid mave og lille pige.

Angående objektiver skal du kikke efter objektiver med lavest mulig F tal. Det er det der er afgørene for om du kan tage billeder i begrænset lys. Objektiver med rigtigt lave F tal er som oftest også af superkvalitet, men detsværre dyre. Her om vinteren i halvmørket tager jeg praktisk taget alle billeder med mit 50 mm (1.8 F). Undtagelsen er mine landskabsbilleder som jeg har taget med mit nye Tokina objektiv som er et moderat vidvinkelobjektiv. Jeg er glad for det, men fortryder lidt at jeg ikke sparede op et par år mere så jeg havde fået råd til et mere lysstærkt vidvinkel objektiv. Min Tokina har F4 som laveste F værdi og jeg savner mine F 1.8 når jeg fotograferer med det. Prisforskellen på tusindvis af kroner var dog for fristene og ellers er min Tokina meget rost og stort set altid udsolgt alle vegne. Foruden de to objektiver har jeg et rigtigt lækkert Nikon macroobjektiv (105mm) som jeg elsker. Og det er det!! Ingen lækre zoom objektiver her (ud over Tokinaen som er en zoom). Selvfølgelig drømmer jeg om et lækkert zoom objektiv men vi snakker langt over 15.000 kr. for et objektiv der kan matche min 50mm i kvalitet. Både macroobjektivet og landskabsobjektivet kræver et godt stativ for at tage rigtigt gode billeder ikke fordi der er noget i vejen med kvaliteten af objektiverne men tværdigmod fordi de er så skarpe at man skal stå helt helt stille for at undgå rystelser. 50 mm objektivet er så hurtigt at det er langt lettere at håndholde. Jeg får faktisk mange spørgsmål om foto og måske skulle jeg vise mine objektiver frem en dag. KRAM.

Hanne

Hej igen...:-)

Det med ugen der gik.... Jeg bruger ca. 200 g køleskabsrester pr kg mel.....

Osteskorper skæres i tern og lægges oven på brødet med olie og krydderier.... Feta bliver bedst hvis det lige bliver vendt i dejen evt. sammen med soltørrede tomater:-)

Og så er der ALTID en tredjedel groft mel i min dej....

God bagelyst til dig:-)

Anna Svenning

Tusind tak for svar, Marina. jeg bliver klogere og klogere:-) Ja, du må meget gerne vise dine objektiver frem en dag.

Kh
Anna

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.