« Mor Marts og den lille forårsfe | Main | Forår langs Storåen »

March 06, 2013

Comments

Nola

Tak for beskrivningen. Jeg glæder mig til at følge dine indlæg :-)
Selv har jeg til mit Canon valgt et allround objektiv fra Tamron 17-55 mm 2.8, hvilket jeg er super tilfreds med. Drømmer om et makro objektiv, men er meget i tvivl om hvilket. Så jeg glæder mig til at se hvilket du har :-)
God aften til dig

Anna Svenning

Kære Marina

Jeg er jo en af dem, som tager imod disse indlæg med kyshånd:-) Jeg vil så gerne ende med at blive lige så gode venner med mit Canon, som du er med dit Nikon. TAK for beskrivelsen og TAK for de smukke smukke billeder! Jeg tror, at jeg også skal ud og fotografere vintergækker en af de kommende dage:_)

Jeg synes dog, at 50 mm fast brændvidde kan være svært at bruge udendørs. Lyset/farverne bliver sjældent helt som de skal. Hvad gør du her? Er det iso, jeg skal stille på? Synes det er ret så svært ...

Kh
Anna

Margretha

Kære Marina, det var en rigtig god og informativ beskrivelse af dit 50mm objektiv. Jeg bruger den tilsvarende Canon model og er rigtig glad for det. Glæder mig til at høre om de andre objektiver. Disse efterhånden ret gamle artikler fra The Pioneer Woman forklarer rigtig godt hvordan blænde (aperture) og lukketid (shutter speed) påvirker eksponering og dybdeskarphed: http://thepioneerwoman.com/photography/2008/05/what-the-heck-is-an-aperture-part-one/

Måske laver du en vejledning på dansk?

by Blikfang

Ihh jeg klapper i mine små hænder :-D Jeg har netop købt mig et nikon og er helt grøn på det her område. Det lyder som et objektiv der vil passe perfekt til de motiver jeg gerne vil fotografere ;-) Ser med stor glæde frem til flere indlæg og tak fordi du deler ;-) Ha en dejlig uge!

Katja @ Shift Ctrl ART

Det er nogle meget smukke billeder. Jeg er selv Canon mand - dame :) og var rigtig glad for 50mm 1.8. Det ser så fedt ud med den der slørede baggrund, ikke? :)

Marina

Kære Nola.

Du tager virkeligt skønne fotos og jeg mener også at dit objektiv får rigtigt gode anmeldelser. Med objektiver er det virkeligt som at vælge øjne og et makroobjektiv kan noget helt, helt andet, der er virkeligt fasinerende at lege med.

Marina

Kære Anna.

Tak for dine søde ord om mine billeder. Jeg arbejder konstant på at lære nyt og synes stadigt at der er lang vej til jeg kan det jeg gerne vil kunne, men det gør mig nu ikke så meget for det er jo netop spændende at lære.

Jeg synes altid at farverne er spot on med mit 50mm og da især udendørs. Jeg justerer stort set ikke på dem selvom jeg skyder i RAW.

ISO indstillinger er et kapitel for sig. Jeg kan især godt lide at eksperimentere med forskellige blænder og vil ofte tage det samme billed med mange forskellige blænder (f.eks. er det nederste billed her med huset i sneen ved f/11 ikke det billed jeg tidligere har valgt at bruge på Badut. Jeg tog det samme motiv ved mange forskellige blænder og har tidligere både brugt et taget ved f/2.8 og et taget ved f/5.6. Stemningen ændre sig ved de forskellige blænder). For relativt let at kunne skifte mellem blænderne bruger jeg typisk A indstillingen på kameraet og så har jeg på forhånd valgt en ISO værdi som jeg stort set altid bruger til det pågældende objektiv (kameraet vælger så lukketiden). Det kan man også se ovenfor hvor alle billederne er taget ved ISO 200. Jeg har valgt ISO 200 til mit 50mm objektiv fordi objektivet er meget lysstærkt og stort set altid levere udemærkede lukketider ved de blænder jeg fortrinsvis bruger når det er sat til ISO 200. Er det meget mørkt skruer jeg ISO noget op og er det meget, meget lyst skruer jeg ISO ned. Det er ikke altid at jeg kan nå at ændre ISO og derfor kan det hænde at jeg tager et billed med for lang lukketid (som det af Anna der holder snurretoppene). Det er dog stadigt langt at foretrække fremfor at bruge den automatiske funktion der ikke giver mig de billeder jeg ønsker mig.

Hvis dine billeder udendørs bliver for lyse (og det kunne det jo lyde som når de er fine indendørs) er det meget muligt at din ISO er sat for højt.

Læg dig ned på maven og giv dig god tid til at fotograferer dine vintergækker med forskellig blænder og forskellige ISO værdier (bare lad kameraet om at styre lukketiden for vintergækker løber heldigvis ingen steder og det er først og fremmest ved hurtige motiver at du gerne vil have kontrol over lukketiden samt selvfølgelig der hvor lukketiden bliver for kort til at du kan håndholde kameraet).

Marina

Kære by Blikfang.

TILLYKKE. Det skal du helt sikkert nok blive glad for. Et 50mm er som de siger en "no-branier". Der fås simpelthen ikke bedre kvalitet til prisen. Der fås mindst lige så gode objektiver i andre blændvidder, men ingen til en pris der matcher 50mm objektivet.

Når det er sådan er det dels fordi 50mm er nemmere at fremstille end nogle af de andre objektiver og så ikke mindst fordi der sælges så enorme mængder af dem at prisen bliver lav.

Samtidigt er det jo virkeligt et brugbart objektiv der kan alt muligt så der er slet ingenting at betænke sig på.

Marina

Kære Magretha.

Mange tak. Jeg er glad for at du kunne bruge beskrivelsen. Jeg er jo ingen ekspert så det kræver lidt at skrive det forståeligt synes jeg. Desuden læser jeg jo mest om foto på engelsk så jeg synes det kan være svært at finde de rigtige danske formuleringer.

Der findes rigtigt mange gode engelske forklaringer og dem du nævner er der mange der er rigtigt glade for. Jeg bliver som sagt ofte spurgt og jeg skal nok prøve at lave en dansk forklaring af tingene en dag. Nu starter jeg lige med objektiverne fordi det er dem folk spørger meget til men med tiden skal jeg nok komme til det andet.

Marina

Kære Katja.

50mm er skønne objektiver og det er som sagt den billigste måde at få den slørrede baggrund som alle elsker i disse år. Nogen gange synes jeg næsten at det kan blive lidt for meget, f.eks. på madbilleder hvor man næsten ikke kan se maden, fordi kun et lille plan er i fokus, men generelt er det en fantastisk metode til at skabe den ønskede 3D effekt i sine billeder.

Du tager skønne, skønne billeder og er vist virkeligt gode venner med dit Canon.

Anna Svenning

TUSIND TAK for dit lange og udførlige svar, Marina. Det vil jeg bestemt afprøve. Bortset fra det med at ligge på maven, for det må vist vente et par måneder endnu;-) Måske jeg en dag bliver lige så dygtig som dig - jeg håber...

Kh
Anna

Stinne

Hvor købte du det henne? :)

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.