« De sidste glimt fra vores efterårsferie | Main | Halloween rystekugle »

October 25, 2013

Comments

Stinemor

Jeg er én af dem der ikke vil tage halloween til mig. I danmark hedder det Allehelgenes aften og er her vi skal mindes de døde. Det er en smuk aften fyldt med kærlighed men også savn. I kirken er der aftengudstjeneste hvor navnene på alle dem, der er døde i løbet af året mindes, og deres navne læses højt.

Derimod synes jeg dog, at alt det kreative, der kommer frem i denne tid er super fint, og jeg kan sagtens bruge mange af idéerne, selvom det ikke bliver til halloween herhjemme. Så fortsæt du endelig med dit tema, for det er skønne ting du viser frem :-)

Stinemor

Forresten har jeg i år den glæde at prøve at fejre allehelgene i en Katolsk hovedstad; Warszawa. I den katolske kirke er det en meget stor aften og kirkegårdene er fyldt med mennesker, lys og blomster, har jeg ladet mig fortælle. Det bliver en stor oplevelse!
I Polen har den katolske kirke ligefrem advaret mod halloween - det er alligevel at gå reeet langt, synes jeg ;-) http://polennu.dk/polsk-biskop-advarer-mod-halloweens-voksende-popularitet

Marina

Kære Stinemor.

Du kan tro jeg forstår dig. Et eller andet sted her på Badut har jeg skrevet langt og længe om overvejelserne for og imod at holde Halloween. Faktisk var jeg lodret imod indtil vi prøvede det og så må jeg indrømme at børnens begejstring overbeviste mig (sådan er det tit at være mor). I år holder vi f.eks. ikke selv Halloween fest, men især min yngste har forlangt at der bliver pyntet op og begge pigerne elsker at trylle Halloween pynt frem. Det synes jeg er rigtigt hyggeligt og som de sagde på fritteren så får Halloween mange af drengene til at være kreative, noget de ellers sjældent er.

At den katolske kirke er imod Halloween ved jeg godt. Den danske kirke var også imod fastelavn engang, men i dag holdes der mange steder fastelavsgudstjenester så det er måske noget der flytter sig med tiden. Det bliver helt sikkert fantastisk at være i Warswawa lige den dag og jeg glæder mig til du forhåbentligt fortæller om det på bloggen. Hav en rigtig god tur.

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.