« Hverdagsrutiner -- sådan gør vi i huset ved åen | Main | Kalendergymnastik -- om den helt uundværlige planlægning i en familie på 5 (snart 6) »

January 21, 2014

Comments

Maj

Wow den er sindsygt flot!
Jeg kan godt forstå, du er forelsket.
Jeg ved desværre ikke hvordan man opnår det samme resultat... Måske Mette fra Monsterscirkus kan hjælpe dig. Hun er så ferm til al den slags!

Heidi

Nøj, hvor gad jeg også godt have to af dem over mit langbord, men til den pris skal de næsten pilles ned hver nat og opbevares i våbenskabet:-)

I princippet er de nok bare lavet af råjern, som er strøget over med en saltsyreopløsning.
Ret skrappe sager, hvor der skal tages diverse forholds- og sikkerhedsregler, bl.a. handsker, sikkerhedsbriller og et HELT uforstyrret sted som børn og dyr ikke kan komme til, men jeg tror ikke, at det er en helt umulig opgave at lave en lignende overflade.
Det må være muligt, at finde nogle metallamper, som man kan afmontere ledning/fatning på og så tage en evt. overfladebehandlingen af. Sikkert nemmest med slibemaskine og mængder af sandpapir og så stryge dem over med en tynd saltsyre-opløsning og så mængder af rent vand, når det ønskede rustniveau er nået. Jeg tror, at jeg vil lede lidt efter en "forsøgs-lampe":-)

Conny

Jeg mener, jeg har set noget lignende i TV - måske i skattejægerne? Ikke med guldinderside, men det kan vel fikses. Er det ikke bare at eksperimentere med nogle billige/genbrugslamper eller måske lede lidt efter 'rust på dåse'. Held og lykke :)

Ninette

wow, hvor er de fine de der lamper! Kan godt förstå du er vild med dem, og bägge lamper (jeg blev direkte vild med the Bride - en sådan tränger jeg lige pludseligt til! måske som en DIY?) og jeg er helt sikker at det går at lave en almindelig skål og få den til at rostne så godt og flot at det duer, plus så lidt guld indenfor skålen. Jeg ville enten pröve at finde en billig lampe der ligner på den der, eller så måske en skål som man kan drille gennem...?
http://www.artmetal.com/blog/bob_turan/2009/04/rust_promoter

Marina

Kære Maj

TAK. Det er nemlig en sindsyg flot lampe og det er slet ikke sikkert at jeg selv vil kunne ramme den balance mellem noget elegant og noget råt. Det bliver tit lidt kikset når man selv forsøger sig synes jeg. Lidt ligesom når man vil have noget nyt til at ligne noget gammelt. Det kan lade sig gøre, men går ofte galt.

Du har ret Mette ville nok vide hvad der skulle gøres. HUn er sindsyg god til den slags.

Marina

Kære Heidi

Ja det er jo det. Prisen er simpelthen FOR høj, også til noget jeg vil have resten af livet. Jeg tror nu ikke det var nødvendigt at låse dem inde for rust skriger ikke ligefrem på tyve og ingen ville jo vide hvad det i virkeligheden var. Tyve går ligesom mest efter noget de kender.

Dit forslag til hvad man selv kan gøre er super godt. Jeg vil lede efter en lampe og prøve mig frem. Det er langtfra sikkert manden kan godkende resultatet (det kan han sjældent med ting der er hjemmelavede) men det kunne i sig selv være sjovt at prøve. Sig endelig til hvis du finder en god løsning. Jeg er også lidt bekymret for om lampen giver sig til at drysse med rust hen over bordet. De fine lamper gør ikke har jeg forhørt mig til men det kunne jo være at mine egne gav sig til det.

Marina

Kære Conny

Hvor spændende. Der bor nogle mennesker i mit kvarter hvis lamper også ser rustne ud. Jeg kikker og kikker hver gang jeg køre forbi, men jeg er ikke helt sikker.

Det er ikke guldet jeg er forelsket i. Jo, jo det er fint med kontrasten og sådan, men det er rusten der fascinerer mig helt vildt.

Marina

Kære Ninette

"The bride" er simpelthen så fin. De viser den nogen gange på de store internationale boligblogs hvor jeg har set den. Det var sådan at jeg fandt min rustne lampe som jeg brændende ønsker mig. Tak for linket til tråden om selv at skabe rust, der står mange nyttige ting der.

Céline

Københavner lampen, mener helt bestemt jeg også har set den i en rusten udgave 😉

Marina

Kære Céline

Mange tak. Det er lige præcis den lampe der hænger et sted her i nabolaget. Holdt længe og kikkede ind og jeg er helt sikker. Den er jo ikke spor rusten -- bare rå -- men alligevel virkelig fed og tilmed ret billig. Et godt bud på noget der kunne være flot. Er nu stadigt mere lun på rustent stål end på gammelt glasfiber og leder videre lidt endnu.

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.