« Syrener i vase -- fem enkle råd der får dine syrener til at holde længere indendøre | Main | Bag om billedet: syrenkontakt af tredje grad »

May 14, 2014

Comments

Karin Laursen

Jeg synes det er en fantastisk idé, det at give børnene en udlandsrejse med en voksen. Bare jeg havde haft muligheden for det, da mine var små. Og dog, på et tidspunkt, da yngstesønnen var omkring 12 år gammel, cyklede han og faderen til Langeland med en overnatning undervejs. Den taler han stadig om, så det ligner lidt. :-)
Hvad angår Island, så kender jeg ikke så meget til det land, men jeg har en kollega, hvis mand er fra Island, så jeg kan da spørge hende om nogle fif. Desuden har jeg en anden kollega, hvis steddatter har boet på Island i en periode for et par år siden.

Superheltemor

Årh nogle fine billedet!
Ved intet om Island - desværre - men har også gjort det der med tomandsferier: vi har ikke råd til at rejse allesammen, men det år pigerne fylder 8 år kommer de på tur med en af os forældre.
Den store var i London med mig, den næststørste var i Lalandia/legoland(hendes valg) med sin far, og nr tre skal til Paris med mig næste år.
Det er hyggeligt og en rejse de planlægger og taler om længe.

Jeanne

Hej Marina!

Jeg kan godt forstå din datter er så fascineret af landet. Jeg har selv været på Island for 10 år siden. Det var i januar, så det var en kold, mørk og meget anderledes oplevelse. Fx var det bare med at nyde dagslyset fra kl. 11-15.
Noget af det bedste fra denne rejse var en overnatning på øen Heimay (der havde et stort vulkanudbrud for 40 år siden). Her kunne vi se huse halvt begravet af lava og gå på de nye bakker/bjerge med varm jord. Vi gik desuden en tur til øens sydlige fyrtårn, mens solen stod op kl.11. Meget smukt og med gode fotomuligheder. Turen var måske lidt lang, for jeg mener vi fik et lift tilbage af en tilfældigt forbipasserende bil. Øen har desuden en meget stor koloni af ynglende lunder i perioden fra ca. maj til august. Jeg fandt en glimrende rejseberetning om Heimaey hos http://hellehoiberg.blogspot.dk/2010_07_01_archive.html
Desuden var jeg i adskillige svømmehaller i Reykjavik. Også en speciel oplevelse (i januar) da poolen er udendørs, så man i snevejr går fra baderummet til poolen.

Rigtig god fornøjelse med mor/datter-rejsen – det tror jeg også, vi skal have indført her hos os!

Kh Jeanne

Pernille

Jeg synes det er en fantastisk ide med rejser kun for et enkelt barn, og ville ønske jeg kunne have gjort det for mine egne. Inspireret af en af pigerne på mit arbejde, har jeg forsøgt at overtale min mor til at tage på mormorferier med et barnebarn ad gangen.. foreløbig er det ikke blevet til noget, men så må jeg selv huske det, når jeg engang får børnebørn :)

Og så synes jeg Island lyder som et fantastisk sted for en Ronja Røverdatterinkarnation :)

Dorte

Jeg kan anbefale svømmehallerne, som oftest er udendørs. Den største i Reykjavik hedder Laugardalslaug, som har rutsjebaner, varmtvandsbassin og boblebade mv. Når vi er på Island (jeg er islandsk gift) er det i øvrigt altid et must med en hotdog fra Bæjarins Beztu og is fra Ísbuð Vesturbæjur - hvor I skal få en bragðarefur - det er ligesom en McFlurry, men hvor man selv vælger hvad man vil blande i isen af forskellig slik, frugt, "dessert sovs". De er farligt gode! Mon ikke det kunne være et hit for din datter?
De sidste mange år har vi kun været på Island i løbet af vinterhalvåret, og nu skal vi derop en måned til sommer og jeg GLÆDER mig. Rigtig god tur til Jer. Det lyder virkelig hyggeligt!

Marina

Kære Karin

Ja det behøver jo slet ikke at være en stor og dyr ferie til den anden side af jorden. Bare det at være på tomandshånd kan virkeligt være noget særligt både for barn og voksen. Især måske når man som vi er en stor kaotisk familie. På den måde kan en cykeltur sagtens være et uforglemmeligt eventyr.

Skønt hvis du kan spørger de islandskyndige om de mon har nogle helt særlige Islands tips til os.

Marina

Kære Superheltemor

Tak for de pæne ord om billederne. Nu var jeg jo heldig at vi var på Island sidste sommer så det er rent genbrug. Iøvrigt tror jeg slet ikke det er muligt ikke at tage flotte billeder på Island, det er simpelthen det vildeste, smukkeste fotoland og aldrig i mit liv har jeg noget sted set så meget dyrt fotogrej.

Lyder som om du var vundet i tomands-turs-lotteriet. Ville ihvertfald anyday hellere til London og Paris end til Lalandia og Legoland. At rejse 6 mennesker er dyrt så det er en rigtig god måde at få råd på alligevel. Også fint det med at I simpelthen skiftes til at tage afsted. Hos os opstod ideen med tomandsturene som skrevet sådan lidt tilfældigt fordi Torben fik tilbudt den der gæsteplads. Det var ikke nogen dyr tur, ellers havde det slet ikke kunnet lade sig gøre det år. Det var jo ikke rigtigt til diskussion at det var ham der skulle afsted da det var hans ven. Fodbold ture giver også bare bedre mening med en der er glad for fodbold end med den boldblinde mor. Derfor er jeg bare ekstraglad for at Anna nu har valgt mig til hendes rejse og at hun så ovenikøbet vælger Island som er et af mine yndlingssteder i hele verden.

Marina

Kære Jeanne

TAK for din meget fine og detaljerede beskrivelse af oplevelser på Island. Jeg har simpelthen sådan lyst til at tage afsted lige NU efter at have læst din beskrivelse.

Engang for virkeligt mange år siden har jeg også været på Island om vinteren, det var virkeligt en hel anden oplevelse. Også fantastisk, men helt anderledes. En af de ting Anna og jeg skal er at være vågne midt om natten og se hvor lyst det er om sommeren på Island. Det bliver også sjovt tænker jeg.

Jeg har allerede booket overnatninger for der er så meget run på Island i disse år at det ellers bliver svært i højsæsongen og en ting jeg ikke gider er at stå med et træt barn og ikke noget sted at sove. Jeg var virkeligt i tvivl om vi skulle have en overnatning på Heimaey men valgte det fra. Nu hvor jeg læser din beskrivelse fortryder jeg. ÆV. Til gengæld har jeg booket to nætter i Vik så måske kan vi tage på en endagstur dertil.

Marina

Kære Pernille

Jeg ved godt at jeg er superskør, men jeg glæder mig allerede til at tage mine børnebørn med på sådanne tosomme ture og en af grundene til at vi spare op til pension er faktisk så vi forhåbentligt kan få råd til at tage vores børnebørn med på tur. Verden er bare anderledes når man kan få lov at låne et barns øjne. Er man afsted med hele kullet bliver det let som turleder men er man afsted på tomandshånd er det helt anderledes vidunderligt og knap så stresset.

Måske kan du overtale din mor, måske ikke. Hun skal jo have lyst ellers bliver det ikke godt.

Marina

Kære Dorte

TAK for alle de gode råd og ideer. Vi er kun en dag i Reykjavik. For Anna er det naturen der kalder så jeg synes bare det er med at komme derud hvor der er vandfald, sten og klipper. Alligevel er jeg superglad for dine råd. Pølserne har vi prøvet i sommers. Det var sjovt at stå i kø med mennesker i vildt tjekket gå i byen tøj men vi var ikke så imponerede over pølserne. Tilgengæld var vi ret vilde med bugerne nede på havnen. Ísbuð Vesturbæjur skal vi prøve. Det lyder lige som Anna. Ved pinligt nok ikke hvad en macflurry er for noget, men beskrivelsen er god. Tænker også at Laugardalslauger perfekt for Anna. Jeg havde den på listen i sommers men vi nåede det aldrig. Der skulle også være noget med en strand med varmt vand kender I den?

Håber I får en fantastisk måned på Island til sommer. Det må være noget helt særligt at besøge familie og så er det ret smart af dig at vælge en mand der kommer fra så eventyrligt et land.

Helle

Hej Marina. Endnu engang så smukke billeder fra dig. Vi var på Island for få år siden, og det var en PRAGTFULD tur. Hvalsafari det er helt fantastisk. Vi så mange pukkelhvaler helt tæt på båden. Jeg kan vist ikke engang komme med nogle nye forslag, som I ikke allerede har tænkt på. Naturen er overvældende deroppe, og man oplever hele tiden noget anderledes. Jeg synes, at I 2 er så seje, at I tager derop sammen.
Det der glæder mig allermest helt ind i hjertet, det er når mine børn også bliver helt betaget af naturen. Vi har kun taget småture med et barn og en voksen få gange. Bl.a en kanotur og en hestetur. De har helt sikkert nydt disse ture meget, men når vi har spurgt dem, hvordan de helst ville på ferie, så ville de allerhelst ha, at vi alle 4 var sammen, og heldigvis steder, hvor naturen altid var en meget vigtig del af ferien. De har ofte fået "lov" til at bestemme, hvor vi skulle hen og være med til at planlægge. Jeg tænker, at der også er noget rigtig godt i, at de sammen skal finde på noget godt. På længere ture har naturen trukket mest, og på de kortere ture(forlængede weekender), så synes de også, at storbyferier er sjove. Nu er de jo blevet store, men vi taler rigtig tit om alle vores dejlige ferier, og de siger heldigvis stadig ikke nej til et godt ferietilbud.
At prioritere ferie og tid sammen med vores børn har for os altid været virkelig vigtig.
Jeg håber, at I får den skønneste tur derop.
Vh Helle.

Mette Svenstrup

For snart mange år siden var vores familie 2 voksne og 3 børn + mine forældre I Island. Vi havde sendt vores folkevognsrugbrød der op på forhånd i en container. To steder taler vi stadig om som fuldstændig fantastiske. Vi kørte dengang ud for enden af vejen på snefelsnes- vi overnattede der. Gik til højre ned mod vandet, det er et fantastik område, vandet har ligesom ædt sig ind på klipperne, det er ikke bare 5 meter, jeg husker det som måske 100 meter, og der var flere "fjorde" nogen steder var der hul fra den ene "fjord" til den anden. Stranden var fyldt af de mest fantastiske sorte rulle sten. Vi gik til højre op over stranden, der stødte vi på en labyrint lavet af sten. Det bedste sted at se søpapegøjer var oppe på nordkysten, man ligger oppe og kigger ned på fuglene. Man skal have is i maven, der er langt ned, men man kan se fuglene der som de ser ud, og ikke bare som en prik. Vi har set søpapegøjer mange steder, men aldrig som dette. Jeg kan ikke huske hvad det hedder, dengang var der ikke andre end os. Vi gik over nogle brakmarker for at se dem.

Silla

Hej søde Marina:)
Jeg skal nok finde til dig nogle links på den vej i skal køre...det er fra Keflavik og øst på ikke?
Der er der rigtig mange ting og steder at se på vejen...:)
Hvornår tager i af sted?

Knus og kram herfra

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.