« Morgenrose | Main | Agri Bavnehøj »

June 18, 2014

Comments

Mona

Jum, hvor lyder det lækkert! En super idé til næste omgang bålpandekager. Eller måske også i vaffeldejen :)

Katja /homemade handmade

Jeg elsker hyldeblomster og vil helt sikkert prøve denne opskrift! :-)
- Også nogle super lækre billeder :-)

Helle

Hej Marina.
Her går jeg og tror, at jeg ved så meget :))og så kommer du lige med noget så enkelt som syltede hyldeblomster. Det har jeg aldrig hørt om før. Tak, tak og atter tak. Jeg bliver altid virkelig glad, når jeg får ny inspiration, især til noget enkelt. Jeg plejer bare at give hyldeblomstkvaset videre til mine høns, men de får jo alt muligt andet dejligt og grønt på denne årstid, så jeg tror godt, at de under mig hyldeblomstkvaset. Og så ind i pandekagerne, det lyder forrygende - pandekager hører i forvejen til en af vores favoritter. I morgen må jeg lave det, for da er min hyldeblomstsaft (i øvrigt også din opskrift) færdig.
Vh Helle.

Marina

Kære Mona

Hyldeblomstsyltetøj er rigtigt godt i bålpandekager. Det består dog af en del sukker og derfor kan det let brænde lidt på. Det er derfor jeg anbefaler at man får det ind i pandekagen mens man bager den fremfor det ellers oplagte med at blande det direkte i dejen. Generelt synes jeg nemlig at mine pandekager har det med at brænde på hvis der er for meget sukker i dejen.

Marina

Kære Katja

Hyldeblomst er fantastisk og i år er de smukke blomsterskærme kæmpe store og så fine. Det må være oven på det elendige år sidste år og det lune forår. Har du hyldeblomster der hvor du bor i USA?

Marina

Kære Helle

Du ved så meget og helt sikkert også meget som jeg ikke ved. Det er jo det dejlige ved at dele, at vi får inspiration af hinanden.

Lige på denne årstid er jeg helt sikker på at hønsene nok under dig én portion hyldeblomster så du kan få syltede hyldeblomster i pandekagerne, ellers har du jo en god undskyldning for at lave endnu en portion hyldeblomstsaft så der kan blive både til hyldeblomssyltetøj og til hønsene.

Elsebeth

Jeg ribber skærmene med en gaffel, så der kun kommer blomster i gryden; desuden river jeg citronskallen og presser saften ned i skålen. Så er der kun det i kvaset tilbage til at lave marmelade - med vanilje og måske lidt mere sukker og citron i. Din marmelade lyder lovlig sød, da kvaset jo også indeholder lige så meget sukker som saften.

Marina Starcke

Kære Elsebeth

Mange tak for din kommentar.

Som du kan se i opskriften tager jeg hensyn til at folk laver deres hyldeblomst saft på forskellige måder. Laver man sin hyldeblomstsaft som du beskriver det er man ganske rigtigt klar til at lave hyldeblomstsyltetøjet uden yderligere besvær.

Det er rigtigt at der er ret meget sukker i denne opskrift men jeg synes det er det bedste resultat. Det er jo ikke noget man spiser meget store mængder af og typisk får hyldeblomstsyltetøjet jo modspil af stærk ost eller pandekagedej. Sukkeret er også med til at konversere hyldeblomstsyltetøjet og netop fordi der ikke bliver brugt så meget af gangen vil jeg rigtigt gerne have en god lang holdbarhed på det. Jeg har faktisk prøvet med mindre sukker, men var knap så vild med resultatet. Imidlertid afhænger det jo også af hvor meget syre man har i sin hyldeblomstsaft så det er helt sikkert en god ide at prøve sig frem.

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.