« På mit langbord | Main | Et besøg i Cave of Niaux »

September 10, 2014

Comments

Katja | Shift Ctrl Art

Ih hvor lyder det lækkert. Der er ikke noget så dejligt som hjemmelavet æblemos. Hvor er dine billeder dog fantastiske! Wow!!

Mette

Æblemos er godt både for øje, mave, næse og sjæl. Desværre bugner vores have ikke af gamle æbletræer, faktisk er vi slet ikke så gode til at ha' en have.... Det afholder mig ikke fra at finde æbler andetsteds, for der skal mos i fryseren. Så kan æbler hygge sig med tomaterne fra forleden! Gid min vej kunne falde forbi din del af landet. Dine billeder frister til en tidlig efterårs gåtur, en kop te, godt selskab og samtale om livet i det hele taget.

Madame

Dejlige billeder! Åh ja, lad os slå et slag for æblerne - her nyder vi dem også som mos. Tusind tak for opskriften!

Marina

Kære Katja

Hvor er du bare sød. TAK. Jeg er faktisk virkeligt glad for de billeder for selvom æblemos er en fantastisk ting er det ikke det allernemmeste at tage smukke billeder af. Hele efteråret bager jeg forskellige kager med æblemos så hos os er det en ret uundværlig ting.

Marina

Kære Mette

Å hvor det kunne være hyggeligt, jeg vil gerne møde dig en dag.

Her i Holstebro har vi også alt for lidt æblertræer, med de fire vi selv har plantet har vi ialt syv og det lyder jo af lidt, men de giver faktisk meget få Æbler og i hvertfald langt færre end vi har brug for. Måske er det derfor jeg er så optaget af at få noget ud af alle æblerne også dem der dejser til jorden. Lige der er det jo perfekt med æblemos. Jeg længes hvert år i æblesæsonen tilbage til Fejø hvor jeg havde en overflod af æbler og ganske særlige sorter jeg plukkede netop til æblemos.

Billederne af de gule æbler er fra et af de æbletræer vi har her i haven. Sidste år gav det for første gang æbler og de var simpelthen bare perfekte til mos. Før det gav æbler havde jeg faktisk slet ikke opdaget at det var der (for det står mellem en masse buske ud mod vejen). I år gik jeg og kikkede på det og håbede det igen ville give æbler, men øv detsværre forgæves....

Marina

Kære Madame.

Tak. Jeg er faktisk oprigtigt glad for de billeder for som jeg skriver ovenfor er æblemos ikke så nemt igen at fotograferer.

Jeg slår meget gerne et slag for æblemosen og de mange gode egenskaber og det er netop derfor jeg valgte at bringe sådan en helt klassiske gammendags opskrift. Æblemos laves vel i store dele af verden men føles på en eller anden led meget dansk og sandelig meget efterårsnært.

by Blikfang

Skønne billeder, får helt lyst til at lave æblemos!! Lyder lækkert med citron, det må jeg prøve :-)

Marina

Kære Pia

Tak for ros. Det betyder særligt meget når nu det er fra dig der tager så skønne billeder. Umiddelbart var det ikke så nemt at tage gode billeder af æblemosen. Det er nemlig ret sjovt sådan at den mad der smager bedst faktisk ofte er den mindst fotogene og det er jo derfor vi ofte drysser med grønt eller farvede bær når den slags mad skal fotograferes. Lige her havde jeg bare lyst til at æblemosen stod helt rent som det den var og det synes jeg faktisk er lykkes, så jeg er lidt stolt...

Thea Thomsen

Ser lækkert ud! (: Hvor meget får man ud af opskriften?

henriette

Jeg har lavet æbelmos til min søn så han kan have det med i dagplejen ( elsker æblemos) men hvor længe kan det holde sig på glas for Jeg har kogt virkelig mange liter

Marina

Kære Henritte

Undskyld jeg ikke har svaret dig før. Jeg plejer at fryse min æblemos hvis jeg har mere end jeg kan bruge på en uge. Den frosne æblemos holder længe og taber stort set ikke i smag.

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.