« Lyngvig Fyr | Main | Klar, parat, kastanje: Sådan opbevare du bedst kastanjer »

September 15, 2014

Comments

tine

Næste gang du bager en kage for eksempel en drømmekage med glasur med kokos, så prøv at erstatte kokossen med havegryn, det gør vi altid, og det er både lidt billigere samt sundere. ;-)

maria suh

Hvor ser kagen bare lækker ud, og skønne billeder!

Eva Maria Nielsen

Tager du en bradepande eller en anden form? Kagen ser fremragende lækker ud! Den skal snart prøves!

Marina

Kære Tine

Jeg kan godt huske at du engang har skrevet til mig om en drømmekage med havregryn. Alligevel må jeg indrømme at jeg aldrig har fået det prøvet for jeg tænker at der ville udbryde en mindre krig hvis jeg ikke serverede deres elskede drømmekage med kokus. Til denne chokoladekage tænker jeg umiddelbart at havregryn alene nok ville være rigeligt tørt. Til gengæld er jeg slet ikke afvisende overfor tanken om ristede havregryn. Det er nemlig ret lækkert sammen med æbler synes jeg.

Marina

Kære Maria Suh

Tak for dine søde ord. Det er virkeligt en lækker kager som bliver ekstra god af æblemosen og den super lækre (og dekadente) topping.

Marina

Kære Eva Maria

Som jeg skriver i opskriften bruger jeg sådan en foliebakke som jeg forer med bagepapir, sådan at jeg kan genbruge den igen og igen. Jeg synes de forme er super at bage i for de "stjæler" nemlig ikke af varmen, sådan som mine smukke bageforme let kan gøre det. Jeg bager faktisk næsten alle mine skærekager i disse foliebakker. Sådan en foliebakke er vel det halve af en bradepande tænker jeg og det passer meget godt til min familie...

Kagen er altid et hit her i huset. God bagelyst.

Frau Putz

Hej Marina
Uhm... ser lækkert ud. Den tror jeg, at jeg skal prøve, når jeg skal have kage med til mit keramikkursus i morgen.
Skal den serveres lun? (I så fald må jeg nok finde på et eller andet med lidt mikro-ovns-luning før serveringen)
KH Karina

Anne-Mette

Uhm - den ser lækker ud. Den må jeg prøve næste gang, jeg skal bage. Det er jo lige årstiden til at producere æblemos til fryseren.

Marina

Kære Karina

Chokoladekagen spises meget fint kold (men er selvfølgelig også skøn lun). Faktisk kan den næppe varmes når den først er blevet dækket med nøddeganache. Chokoladen ville smelte ned i kagen og gøre den klæg og dumlekaramellerne ville smelte. Hvis du vil lune den skal du gøre det uden ganache og så lade den køle lidt af inden du kommer den på. Vi plejer at spise den over et par dage (hvis jeg vogter over den) og den er meget fin kold!

Rigtig god bagelyst og selvfølgelig god fornøjelse med kurset.

Frau Putz

Tak for svar, Marina. :-)
KH
Karina

Karin Laursen

Så har jeg bagt den skønne kage. Dog kun i halv størrelse; vi er jo kun en to tre stykker i husstanden, selv om kagen såmænd nok skulle blive spist i stor størrelsen. Men så er der også noget andet der bliver for stor. :-) Jeg havde kun et stort æg og det gik fint alligevel. Ved en fejl kom jeg også til at putte din mængde æblemos i. Det gik fint alligevel. Tilføjede blot en smule mere mel. Jeg brugte også daim chokolade. Jeg var ude at løbe, da jeg lige kom i tanke om at det skulle jeg også bruge og så var det nemmere at løbe med en stang daim. :-) Kagen bliver nærmest som et stykke konfekt. Med et par kugler is, kunne din fint være en meget delikat dessert.
Tak for opskriften, Marina.

Marina

Kære Karin

Hvor er jeg glad for at du kunne lide opskriften og også at chokoladekagen blev fin selvom du måtte ændre lidt på mel, æg og æblemos. Sådan er det jo nogen gange i et køkken. Af og til bliver nødløsningen noget rod, andre gange er det lige der der sker noget uventet skønt. Jeg kan stadigt huske at det irriterede mig grænseløst at der i min barndoms bagebøger altid stod at man aldrig måtte ændre i en bageopskrift. Sikken noget vrøvl. Hvis ingen nogensinde ændre lidt på tingene bliver der jo ikke opfundet noget nyt.

Da jeg i sin tid lavede opskriften bagte jeg den vel 5-6 gange før jeg var tilfreds med balancen, men det var umagen værd for nu er den som sagt en storfavorit. Oven på kan man jo bare drysse det man nu synes er bedst, også daim som knaser skønt, jeg valgte vel mest dumle fordi det var dem jeg havde i slikskuffen og så fordi de flyder sådan lidt lækkert ud.

Hav en dejlig weekend og mange tak for tilbagemeldingen.

Annette Pedersen

Kan chokoladekagen fryses?

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.