« Fyldig chokoladekage med nøddeknas | Main | Pelikanerne ved Natural Bridge State Beach »

September 18, 2014

Comments

Ninette

Käre Marina,
Så er jeg endelig tilbage som blogläser efter en ufrivillig pause - har haft det rigtigt travlt först med bogen som skulle ind til trykkeriet (vi giver ud den selv, så det er ekstra stress på grund af det) og så börnene der blev syge direkte når skolen startede igen... Nu endelg har jeg en fri dag, og jeg havde gemt din blog til det som et styk chokolade at nyde af :) Jeg elsker din blog, og jeg elsker dine billeder og dine indläg, og er så glad at du indimellem kommenterer hos mig! :)
hovsa, det blev lidt et fanmail dette! Vi har forresten ingen spiselige kastanjer her i Finland og det mangler jeg virkelig. Pröver at ikke savne DK, men gör det alligevel hver gang jeg ser så smukke billeder fra jeres land som her i din blog! samtidlig suger jeg til mig lige de billeder og indläg, og nyder paradoxalt nok lidt ekstra. kärlige hilsener, Ninette

Mor-til-tre

jeg synes ikke link til alle kastanje ideer virker, er det kun hos mig?

Marina

Kære Ninette

Hvor er du da bare fantastisk sød. Jeg er jo også ret vild med din fine blog og alle dine kreative indfald så det er en stor ære at du holder af Badut.

Spiselige kastanjer (ægte kastanjer) har vi i Danmark, men det er nu ikke tit af kastanjerne når at blive modne i vores klima. De kastanjer vi hygger os med er ikke de ægte kastanjer, men derimod den uspiselige hestekastanje. Den kan jo ikke spises men er god til kastanjedyr mm.

Marina

Kære Mor til tre

Hos mig virker linket til kastanjekategorien fint. Det der måske snyder er at linket er til hele kategorien "kastanjer". Jeg kunne også bare have linket til oversigten over kastanjeideerne, men jeg tænkte at der jo lige om lidt er flere kastanjeideer i kategorien og at det så gav mere mening med den overordnede kategori. Den slags nørderi kan man godt bryde sit bloggerhoved med for man vil jo gerne gøre det bedste muligt for læserne.

Hvor om alting er burde linket virke og de skal bare scrolle ned forbi dette indlæg for at komme til de tidligere indlæg.

gitte blinkilde

Jeg må på kastanje jagt :-)

maria suh

Elsker kastanjer og dine lækre billeder!

Livsglimt

Oj. er det allerede nu. Jeg har tit en ide om, at det er lidt senere med de kastanjer. Så må vi afsted :-)

Marina

Kære Gitte

Jeps. Kastanjer er en af de efterårsglæder som man bare må have med. Jeg må ihvertfald ellers er min årstidsfornemmelse ikke rigtigt i hus.

Marina

Kære Maria Suh

Hvor er du bare sød. Må indrømme at netop disse kastanje billeder er fra arkiverne. Et af de andre år tog jeg simpelthen så mange kastanjebilleder at jeg ikke rigtigt tror jeg kan gøre det meget bedre. Det var også lige som lidt nemmere da jeg kunne gøre det i min egen have og ikke skulle ud og ligge midt på en mark.

Marina

Kære Lisbeth

Kastanjesæsonen ER virkeligt meget tidligt i år og må skyldes den varme sommer. Vi plejer også først at gå kastanjeamok i oktober selvom de første kastanjer typisk har ligget på jorden i slutningen af septemper.

Der kommer lidt rod i årstidsfornemmelsen når kastanjesæsonen på den måde flytter sig, men det er der jo ikke noget at gøre ved for det er altså lige nu de dumper til jorden.

Gitte Greve

Hejsa. Jeg vil gerne have mine kastanjer til pynt i 2 store glasvaser, men de skal tørre først ellers så mugner de. Hvordan gør jeg det nemmest. Da vi nærmest har en million milliard er det ikk en mulighed at gøre det i ovn. ( ville først blive færdig til næste efterår) 😂 hjælp ???

Marina

Kære Gitte

Det er en klassisk udfordring du nævner der for kastanjerne "ånder" og hvis du kommer dem i en glasvase vil de helt sikkert mugne hvis de er friske. Lade du kastanjerne tørre lidt er problemet langt mindre, men så er de jo hellere ikke helt så kønne at kikke på længere.

Jeg ville aldrig bøvle med at tørre kastanjer i ovn. Kastanjerne tørre jo meget fint helt af sig selv og udfordringen er jo derfor ofte at holde dem friske og pæne. Hvis jeg var dig ville jeg lade mine kastanjer tørre lidt og så putte dem i glasvaserne. Skal det gå rigtigt stærkt med tørringen kan du jo eventuelt ligge dem tæt på en brændeovn eller på et gulv med gulvvarme. Det er helt sikkert vigtigt at det er åbne glasvaser så fugten kan forsvinde.

Selv har jeg aldrig haft kastanjer i glasvaser, men derimod i fade. Her har jeg nogen gange gnedet dem med lidt møbelvoks for at holde dem friske og glatte lidt længere. Det råd hjælper dig imidlertid ikke så meget når du vil have kastanjerne i glasvaser for her er det mere faren for at mugne du skal afværge.

Hvis du er så heldig at have 1.000.000 kastanjer i haven kan du jo prøve dig frem med forskellige måder og så bare kassere de kastanjer som eventuelt mugner.

God fornøjelse.

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.