« Bevar farverne på efterårets blade med bivoks | Main | Halloween link love »

October 24, 2014

Comments

Dorte

Hej Marina
Sjovt at læse hele historien omkring halloween. Jeg synes det er en meget sjov tradition og jeg plukker lidt i de ting man kan lave. Var selv i kirke til allehelgenens aften efter min fars død, hvor han blev mindet ved navneoplæsning. Det føltes meget godt.

God weekend til dig
Dorte

Vibeke

Vil bare lige skrive, at det med at gå rundt til huse og tigge slik, i høj grad er kommet til Danmark! Her plejer vi at bruge en regel om, at man må banke på, hvis der er stillet græskar op, er stillet lys ud, eller når der er er pyntet med edderkopper og skeletter.... Byen er helt levende heromkring den aften, det er så (u)hyggeligt!

Marina

Kære Dorte

Hvor er jeg glad for at du kunne bruge baggrundshistorien for Halloween. Jeg bruger hvert år lang tid på at skrive til folk og forsvare hvorfor jeg skriver om Halloween på en blog hvor danske traditioner er i højsædet. Netop derfor fik jeg i år lyst til at skrive en lidt længere tekst både om de oldgamle rødder, men også om hvorfor jeg synes Halloween er en intressant tilføjelse til de højtider vi fejre. Jeg ville jo helst at det blev den sjove og kreative Halloween vi importerer og ikke bare den Halloween hvor man køber sig til det hele.

Allehelgens aften hvor man i kirken mindes de der er døde er en meget, meget fin tradition og jeg kan godt forstå at det betød meget for dig at være der det år hvor din fars navn blev læst op.

Jeg synes ikke at de to traditioner udelukker hinanden.

Marina

Kære Vibeke

Mange tak fordi du skriver og fortæller.

Når jeg skriver at "Gys eller guf" ikke er kommet til Danmark som tradition er det især fordi rigtigt mange af de negative henvendelser jeg får fra folk omkring Halloween handler om at de IKKE vil se udklædte børn der tigger slik ved deres dør. Det synes jeg faktisk er fair nok for Halloween er jo en ny tradition i Danmark og man har på ingen måde ret til at tigge slik sådan som man har det til fastelavn.

Når man i et område vælger at lave sin egen tradition er det jo en helt anden sag for så kan man jo netop vælge ikke at Halloween pynte. Med tiden tænker jeg nok at flere og flere områder med mange børn vil vælge som hos jer og til sidst har vi måske en tradition hvor det er blevet kotyme. Helt så meget slik som de får i USA håber jeg dog aldrig at vi får i Danmark for det vr virkeligt vildt at se de propfulde spande. På den anden side så jeg simpelthen ikke et eneste hysterisk eller udad reagerende barn i New York hvilket jeg synes var ret imponerende med alt det slik....

Det må være virkeligt (u)hyggeligt at være barn og voksen der hvor I bor...

The comments to this entry are closed.

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Årstidsblog

  • HVERDAGSMAGI: OPSKRIFTER, KREATIVE IDEER OG SMÅ TANKEFRØ.
Få årets bedste hjemmelavede gløgg med din egen hjemmelavede gløgg ekstrakt. Nem opskrift til den dejligste rødvinsgløgg.
Lav lækre kandiserede æbler. Opskrift med tips og tricks.
OPSKRIFT PÅ SKØNNE ÆBLESKIVER
Klik på nissens dør for ideer til nissedrillerier
OPSKRIFT PÅ RISENGRØD TIL NISSEN
Opskrift på børnevenlige udstiks småkager. 1 dej 5 slags småkager.
Scroll ned for sjove ideer til kalenderlyset.
Opskrift på langtidsstegt andesteg med æbler og svesker. Masser af tips og tricks.
Print gratis numre til julekalenderen og andre ideer til pakkekalendre. Scroll ned for at finde numre til print.
BIND DIN EGEN ADVENTSKRANS. TRIN FOR TRIN DIY.
Opskrift på brunede kartofler. Lykkes hver gang!
Opskrifter på min nye blog Marinas Mad
Masser af juleideer til adventskransen, gaveindpakningen og hjemmelavet julepynt.

Søg på Badut


  • WWW
    example.typepad.com

stats

LinkWithin Related Stories Widget for Blogs
Ekstra dejlig drømmekage med den skønneste topping. Tante novembers yndlingskage!
Masser af opskrifter og ideer til varm chokolade og kakao. Efterårets hyggeligste drik.